NOVOOTVORENI PARK

Pogledajte impresivne podvodne fotografije iz Malog Lošinja

01.08.2013 u 10:35

Povijesni podvodni park

Izvor: Promo fotografije / Autor: Marjan Radović

Bionic
Reading

U sklopu Povijesnog podvodnog parka na Malom Lošinju otvorena je izložba impresivnih podvodnih fotografija 'Pogled u plavo' renomiranog fotografa Marjana Radovića

U uvali Čikat na Malom Lošinju otvoren je Lošinjski povijesni podvodni park. Na tristotinjak četvornih metara postavljeno je 11 eksponata, a među njima su replika Apoksiomena u prirodnoj veličini, replike amfora, mletačkih topova i starih sidara te mnoge druge zanimljivosti. Izlošci su položeni u more na dubini od četiri do 15 metara.

Na najdubljem dijelu izložena je replika Apoksiomena, a za obilazak cijelog podvodnog parka potrebno je tridesetak minuta.

Galerija podvodnih fotografija sadrži radove istaknutog podvodnog fotografa i autora Marjana Radovića, a postav podvodne fotogalerije mijenjat će se svake godine.

Za ovu godinu predviđeno je da izložba predstavlja izbor najboljih radova projekta 'Pogled u plavo' fotografiranih isključivo u lošinjskom akvatoriju. Projekt 'Pogled u plavo' Radović je započeo 2009. godine, a ciklus podvodnih fotografija posvećen je pokretu i gipkosti ljudskog tijela, odnosno kretanju u mediju koji je stalno u pokretu - vodi.

Cijeli projekt Povijesnog podvodnog parka osmislili su ronilački centri Diver Lošinj i Diver Sport Centar - Rijeka s ciljem promidžbe ronilačkog turizma i upoznavanja ronilaca s povijesnim znamenitostima Kvarnerskog podmorja.

U fotogaleriji pogledajte kako izgleda Povijesni podvodni park te izložba fotografija.