POVRATAK KRPE I EKIPE

Pogledajte ekskluzivnu najavu filma ZG80

25.08.2016 u 12:00

Bionic
Reading

Uoči zagrebačke premijere filma 'ZG80', dugometražnog prvijenca Igora Šeregija, ekskluzivno donosimo videonajavu te akcijske komedije koja na humorističan način priča o navijačkoj supkulturi te o društvu i problemima koji su okupirali mladež u predratnoj Jugoslaviji

Debitantsko ostvarenje redateljaIgora Šeregija 'ZG80' svojevrstan je prednastavak filma 'Metastaze' Branka Schmidta. Prednastavak zato što se u filmu pojavljuje lik Krpe, kojeg je u 'Metastazama' sjajno utjelovio Rene Bitorajac, a ponovno ćemo ga uživati gledati na velikom ekranu i to u ulozi mlađeg Krpe.

Ova akcijska komedija prati grupu navijača Bad Blue Boysa koji odlaze na utakmicu između NK Dinamo i FK Crvena zvezda, a očekuju ih njihovi tadašnji najveći rivali – Delije. Utakmica pokreće niz događaja koji dovode do pravog navijačkog rata na ulicama Beograda.

Glumačka ekipa poput Renea Bitorajca, Filipa Detelića, Marka Cindrića, Marija Petrekovića, Nikole Rakočevića, Danice Maksimović i drugih uprizorila je autentičan, neuljepšan navijački duh i vrijeme u kojem se događa radnja filma. Mnogi od likova u filmu inspirirani su stvarnim legendama Bad Blue Boysa. Ostale uloge tumače mnoga poznata lica, među kojima Matija Kačan, Domagoj Mrkonjić, Mijo Jurišić, Marko Janketić, Mario Petreković, Mladen Andrejević, Tarik Filipović, Nataša Dangubić, Barbara Nola, Srđan Miletić, Igor Hamer i drugi.

Igor Šeregi mladi je redatelj kojeg je festivalska publika imala prilike upoznati kroz kratkometražne uspješnice poput filma 'Životinjsko carstvo' (2012) ili 'Poklon predsjednika Nixona' (2014), a koji su prepoznatljivi po autentičnom humoru. Ne čudi stoga da je priču o surovom svijetu navijača mladi redatelj odlučio ispričati na drugačiji, humorističan način.

Film 'ZG80' nastao je u produkciji hrvatske produkcijske kuće Kinoteka, distributer je 2i Film, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

'ZG80', navijački film o nostalgiji, prijateljstvu i surovosti, kreće u kinodistribuciju 1. rujna, a dok ga iščekujete, možete uživati u ekskluzivnoj videonajavi.

ZG80