KAZALIŠTE ONLINE

Pogledajte 'Debelu': 'Mala scena online' donosi još jednu hit predstavu na zahtjev

18.04.2020 u 12:39

Bionic
Reading

Projekt kazališta Male scene 'Mala scena online' kazališta na Medveščaku donosi još jednu predstavu na zahtjev, 'Debelu', koju je prema istoimenom romanu autorice Silvije Šesto postavila Snježana Banović

Roman 'Debela' Silvije Šesto uvršten je na top listu najčitanijih hrvatskih knjiga za mlade. Silvija Šesto dobitnica je Nagrade Ivana Brlić Mažuranić, a nalazi se i na Časnoj Listi IBBY kao predstavnik Hrvatske u društvu stotinu najljepših knjiga za djecu i mlade svijeta.

Naslov je na popisu lektire za osmi razred. Predstava 'Debela' praizvedena je u veljači 2008. godine, te je od tada odigrana više od 400 puta.

Režiju dramaturgiju te izbor glazbe napravila je Snježana Banović, scenografiju je osmislila Dinka Jeričević, kostime Dženisa Pecotić, a koreografkinja je Zagorka Živković.

Glavno lice romana (i predstave) je Lada, tipična tinejdžerica koju muče suvišni kilogrami, naporni roditelji, škola, prištići te sve ono što je povezano s prvim poljupcem. Ladina priča duhovito je štivo koje progovara o problemima s kojima se susreću mladi danas.

U proteklih su se dvanaest godina u predstavi izmijenili mnogi glumci, a u izvedbi koja je dostupna na zahtjev na poveznici: vimeo.com/ondemand/debelams, igra premijerna postava koju su činili Ana Begić (za ulogu Lade nagrađena je nagradom ASSITEJ za najbolje glumačko ostvarenje za žensku ulogu) Iva Mihalić, Igor Kovač te Luka Juričić.