NOVA AFERA

Plagijat doktorskog rada u Ministarstvu kulture?

08.05.2013 u 16:46

Bionic
Reading

Nina Obuljen, bivša državna tajnica tog ministarstva, Sveučilištu u Zagrebu prijavila je Martinu Borovac Pečarević, načelnicu Sektora za europske poslove i medije, s optužbom da je ta načelnica u svom doktorskom radu prepisala dijelove njezina magistarskog rada

Autorica prijave Nina Obuljen navodno je u spornom doktorskom radu pronašla 30 prepisanih stranica. Na zagrebačkom Sveučilištu potvrdili su da su zaprimili prijavu i da je ona u proceduri, donosi Večernji list.

Mentorica u izradi doktorskog rada Martine Borovac Pečarević bila je ministrica kulture Andrea Zlatar Violić. Ministrica  nije primijetila da se radi o plagijatu, ako se doista radi o prepisanim dijelovima, iako je taj rad u preporučenoj literaturi za njezin kolegij na Filozofskom fakultetu.

'Ministarstvo kulture nema službenih informacija o prijavi Nine Obuljen te ne bismo komentirali vaše pitanje. Pitanje vjerodostojnosti znanstvenih radova u nadležnosti je sveučilišta, odnosno pojedinog fakulteta', stoji u dopisu ministarstva.

Martina Borovac Pečarević tvrdi da je napisala u skladu sa svim pravilima te da je magistarski rad Nine Obuljen naveden u popisu literature koji je koristila za svoj doktorski rad.