nakon deset godina

PipsChips&Videoclips objavili novi studijski album 'Vesna'

17.10.2023 u 11:08

Bionic
Reading

Grupa PipsChips&Videoclips objavila je danas novi album, dugoočekivano izdanje pod nazivom 'Vesna'

Ranije najavljen singlovima "Pariz" i "Većinom", novi studijski album Pipsa prvo je album izdanje benda nakon deset godina i nagrađivanog remek-djela "Walt".

Izvor: Društvene mreže

“Vesna” broji ukupno osam pjesama, a glazbu i tekst potpisuje Dubravko Ivaniš. Marko Levanić i Ivan Božanić zaduženi su za produkciju i aranžmane, a za miks i mastering Pavao Miholjević i Jurica Ferina. Naslovnicu albuma potpisuje Nikolina Ivezić, a sniman je u studiju “Dan, Mrak”.

Izvor: Društvene mreže

Na albumu su svirali i pjevali Dubravko Ivaniš koji je uz vokal svirao i klavijature. Njih je svirao i Ivan Božanić uz gitaru, a na klavijaturama je i Marko Levanić koji je zadužen i za bas. Krunoslav Tomašinec je na gitari, Zdeslav Klarić na klaviru, a Pavle Gulić je svirao bubanj, dok se kao prateći vokali pojavljuju Ivana Starčević, Jadranka Ivaniš i Lucija Ivaniš.

Novi materijal Pipsa najavili su “Pariz”, ljubavni singl koji se, kaže Dubravko Ivaniš, dotiče ključnih pitanja koja traže konkretne odgovore, te “Većinom” koji i otvara album. Sve je to dalo uvid u dugoočekivani studijski uradak koji je upravo objavljen.

Album “Vesna” objavljen je za LAA i od danas dostupan na većini streaming servisa i YT kanalu Pipsa. Na Spotify stiže kroz dva dana, a CD će biti dostupan u svim boljim shopovima sljedeći tjedan.

Izvor: Društvene mreže

Prvi koncerti na kojima će se nove pjesme, uz diskografsku akciju Pipsa, moći čuti uživo planirani su od 7. do 11. studenog u zagrebačkom klubu Sax. Petodnevna rezidentura Pipsa u Palmotićevoj je rasprodana.