singl 'pariz'

PipsChips&Videoclips najavljuju novi album

16.05.2023 u 11:15

Bionic
Reading

PipsChips&Videoclips predstavljaju novu pjesmu 'Pariz', prvi i najavni singl s nadolazećeg albuma 'Vesna'

"Pariz je u osnovi ljubavna pjesma, a usput se dotiče i ključnih, većini dobro poznatih pitanja koja traže konkretne odgovore. Zato sam, ne bježeći od odgovornosti, ponudio i neka rješenja koja vam, nadam se, mogu poslužiti nađete li se u konkretnoj frci u konkretnom Parizu", poručuje Dubravko Ivaniš.

Glazbu i tekst za “Pariz” potpisuje Dubravko Ivaniš, produkciju Ivan Božanić, miks Pavao Miholjević i Jurica Ferina, dok je za likovno rješenje naslovnice bila zadužena Nikolina Ivezić.

Izvor: Društvene mreže / Autor: n.n.

Režiju za prateći video spot potpisuje Rino Barbir, nagrađivani splitski redatelj sa zagrebačkom adresom, poznat po nizu spotova za Vojka V, dobitnik Porina za najbolji videospot “Ne može” i nagrade ZFF-a za kratki film "Druker".

Glavne uloge u spotu tumače Hrvojka Begović iz ZKM-a i Damir Klemenić IZ Performinunita, kazališta Mala scena i Trešnja, te bivši član Montažstroja.

  • +4
Snimanje spota za 'Pariz' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Dora Sarikaya

“Rino je ubio sa spotom. Opet je drugačiji od svega što je radio, nikad se ne ponavlja, a opet to je on, njegov je potpis. Brutalno je prikazan koloplet muško ženskog odnosa, taj leftoverski eros i tragedija istovremeno. Al bez patetike, jer pjesma je zajebancija”, pojašnjava Ivaniš.

"Pariz" je prvi singl s "Vesne", novog albuma Pipsa zakazanog za ranu jesen ove godine pod okriljem LAA. Najavni singl dostupan je na svim streaming servisima.