PLATFORMA.HR

Petodnevno plesno putovanje Zagrebom

23.04.2013 u 11:01

Bionic
Reading

Četrnaesto po redu međunarodno okupljanje koreografa, plesnih umjetnika i grupa Platforma.hr održat će se u Zagrebu od 25. do 29. travnja pod sloganom 'Ukrcaj se'

Ovogodišnji slogan 'Ukrcaj se!' upućen je ljubiteljima suvremenog plesa te ih poziva na petodnevno plesno putovanje koje će se održati na nekoliko zagrebačkih lokacija. Od 25. do 29. travnja posjetitelji će se moći ukrcati u plesni autobus te pogledati predstave, zaplesati, opustiti se uz piće i osvojiti nagrade, ističu organizatori.

Plesni autobus svakog dana kreće ispred Plesnog centra Tala u Odranskoj 1 u 18 sati, staje na Mažuranićevu trgu, Zrinjevcu te nastavlja put ispred dvorane Vatroslava Lisinskog u 18.30, a posljednja stanica vozi direktno u Pogon Jedinstvo.

Kao i svake godine, program Platforme.hr donosi nekoliko premijernih naslova, repriza najrecentnijih izvedbi iz 2012. te posjeta plesnih umjetnika iz Poljske, Ukrajine, Mađarske, Njemačke, Srbije, Slovenije i Latvije. I ove godine nastavlja se projekt Task posvećen novim načinima umrežavanja plesnih umjetnika u Hrvatskoj i regiji.

Ovogodišnja novost je urbani festival pod nazivom STREET FORMA, dok će u sklopu popratnog programa biti održana izložba studenata Akademije likovnih umjetnosti koji će kroz nove medije izložiti svoje radove i projekcije plesnih filmova.

Platforma.hr otvara se u četvrtak 25. travnja u Pogonu Jedinstvo predstavama 'Đubrad prokleta' (19 sati) te 'Posvećeno Milani - various artists' (20 sati). Riječ je o izvedbeno-istraživačkom projektu koji okuplja širi krug plesnih umjetnika i onih vezanih za plesnu scenu u namjeri da se umjetnička ostavština Milane Broš i Kaspa sačuva i aktivira unutar suvremenog konteksta.

'Posvećeno Milani' zamišljen je kao dugoročan projekt koji uključuje individualne i kolektivne načine istraživanja – arhivske, teorijske, izvedbene, izložbene ili neke potpuno drugačije.

Za prvu, pilot ediciju ovog projekta u središte pozornosti uzeta je predstava '19/10' kao jedan od amblematskih radova Kaspa. Tim projekta čine: Selma Banich, Tamara Curić, Maja Đurinović, Larisa Navojec, Silvia Marchig, Iva Nerina Sibila i Jasmina Zagrajski.

Više informacija o programu potražite na internetskim stranicama.