BOGAT POPRATNI PROGRAM

Ovogodišnji VukovArt Festival od 22. kolovoza do 5. rujna

21.08.2020 u 14:47

Bionic
Reading

VukovArt Festival održat će se od 22. kolovoza do 5. rujna i ugostit će pet domaćih i stranih umjetnika, koji će na pročeljima pet vukovarskih stambenih zgrada iscrtati isto toliko murala, najavili su organizatori u petak na konferenciji za novinare

'O uspješnosti i rastu VukovART-a govori i podatak da je 2019. kroz promotivnu kampanju preko društvenih mreža Vukovar vidjelo preko pet milijuna ljudi, a samo ovoga tjedna cijelu ovu priču vidjelo je pola milijuna ljudi', kazala je zamjenica gradonačelnika grada Vukovara Ivana Mujkić.

Istaknula je da se VukovArt Festival od ove godine financira iz fonda Europske unije čime je cijeli projekt dobio na financijskoj sigurnosti i održivosti.

Po riječima začetnika Festivala i hrvatskog 3D Street art umjetnika Filipa Mrvelja cijela priča oko ovogodišnjeg VukovArt Festivala trebala se odvijati u rano ljeto, ali je pandemija koronavirusa onemogućila dolazak najavljenih umjetnika iz Australije, Rusije i Italije tako da je sve premješteno na kraj ljeta.

'S 18 umjetničkih djela nastalih u protekle tri godine Vukovar je postao prepoznatljiv kao Galerija na otvorenom i izvan granica Hrvatske. Ovogodišnji moto festivala je 'Give Me 5' zbog pet novih svjetskih umjetnika koji će oslikati pročelja pet vukovarskih zgrada', pojasnio je Mrvelj.

Ove godine na Festivalu sudjeluju hrvatski umjetnici OKO, Tea Jurišić i Eugen Varzić dok iz Bugarske stiže dvojac Arsek&Erase, a iz Švicarske Boogie, rekao je.

Vodtelj marketinga Festivala Krešimir Herceg najavio je kako će u sklopu Festivala održati i bogat popratni program, među kojima će se u subotu održati biciklijada kojom će se obići do sada napravljene slike po Vukovaru.

Održat će se i nekoliko predavanja, radionica za djecu, koncerata te panel diskusija o Street artu u Hrvatskoj.