'HODATI S NJIMA'

Ove godine počast žrtvama fašizma na Dotrščini odaje umjetnica Sandra Sterle

  • Autor: T.Ba.
  • Zadnja izmjena 20.09.2019 11:52
  • Objavljeno 20.09.2019 u 11:52
Spomen-park Dotrščina

Spomen-park Dotrščina

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Virtualni muzej Dotrščina

Ove godine u čast žrtava fašizma u organizaciji Virtualnog muzeja Dotrščina i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba memorijalnu intervenciju pod nazivom 'Hodati s njima' izvest će Sandra Sterle 21. rujna u 11 sati kod središnjeg spomenika na glavnom ulazu u spomen-park Dotrščina

Autorica rada Sandra Sterle poziva građane da sudjeluju u njenoj izvedbi, koja će se dogoditi neovisno o vremenskim uvjetima. Sastojat će se od lagane, kratke šetnje, hoda kroz šumu, pri čemu bilo tko tijekom organizirane povorke od prvog do drugog spomenika u parku može sa sobom ponijeti i svoje sobne biljke.

Spomen-park Dotrščina mjesto je najvećeg masovnog zločina u modernoj povijesti Zagreba. Na Dotrščini su za vrijeme okupacije od 1941. do 1945. ustaše ubili nekoliko tisuća ljudi, najviše Zagrepčana i osoba iz okolice grada, ali i drugih.

  • +14
  • +11

Spomen-park Dotrščina

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Virtualni muzej Dotrščina

Virtualni muzej Dotrščina autorski je projekt Saše Šimprage. Projekt je pokrenut 2012. incijalno u okviru programa kulture sjećanja Documente - Centra za suočavanje s prošlošću. Do sada su u parku izvedeni radovi Saše Šimprage, Davora Sanvincentija, Slavena Tolja, Danijela Kovača, Zorana Pavelića i Gilda Bavčevića.

Memorijalna intervencija izvodi se tradicionalno u povodu Svjetskog dana mira, a posljednje tri organizirane su u partnerstvu s Vijećem srpske nacionalne manjine Grada Zagreba.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!