večeras

Otvorenje izložbe i performans benda Car je gol

22.04.2023 u 12:17

Bionic
Reading

Otvorenje izložbe 'DISPOZICIJA_dijagram dijaloga' nastale na radionicama za studente arhitekture te muzički performans održat će se večeras, 22. travnja u Galeriji Modulor Centra za kulturu Trašnjevka

Izložba je rezultat radionica namijenjenih studentima druge i treće godine preddiplomskog studija na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu održanih u galeriji Modulor uz vodstvo umjetnika i arhitekata Ivane Tutek, Bernarde Lukač i Stanislava Habjana.

Tema radionica je glazba za gledanje, arhitektura iza zvuka ili poetskog teksta. Polaznici su prevodili zvuk ili poetski tekst u grafički, neglazbeni ili netekstualni prikaz, priopćila je voditeljica galerije Modulor Saša Martinović Kunović.

Izložba je postavljena u dva dijela, kao uvod i zaključak radionice. Uvodni dio je izložba autora radionice, a završni dio je izložba radova studenata arhitekture. Izložbe se međusobno nadopunjuju i formiraju tematsku cjelinu, dodala je.

Ivana Tutek diplomirala je i doktorirala na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu gdje je i zaposlena. Surađuje na arhitektonsko-urbanističkim projektima i znanstveno-stručnim studijama, izložbama, radionicama i publikacijama. Glavni predmet interesa su joj kompozicijski dijagrami u arhitekturi i drugim umjetnostima.

Bernarda Lukač završila je Arhitektonski fakultet. Sudjeluje na brojnim izložbama, radionicama, publikacijama i arhitektonsko-urbanističkim projektima u sklopi rada u arhitektonskom uredu Atelier Minerva. Bavi se grafičkim dizajnom te na glazbenoj sceni djeluje u sklopu post-punk sastava DDR.

Multimedijski umjetnik Stanislav Habjan autor je nekoliko knjiga proze i poezije, niza slikovnica i grafičkih mapa; oblikuje izložbe, ambijente i instalacije. Svoje izložbe koncipira kao interaktivne ambijente u kojima boravi kao kustos i domaćin, autor i lik. Od 2019. nastupa s grupom Car je gol za koju piše pjesme.

Nakon otvorenja izložbe će se održati promocija kataloga prethodnih dviju radionica "DISPOZICIJA_dijagram dijaloga 2020.&2021.", a u 20 sati će se održati performans benda Car je gol.

Izložba je ostvarena uz potporu Ministarstva kulture i medija RH i Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo.