srijeda

Otvara se izložba 'Squishy Feelings' u Galeriji SC

08.05.2023 u 14:34

Bionic
Reading

Izložba 'Squishy Feelings' autorica Manuele Košević i Anamarije Kvas donosi stripove i skulpture koji prikazuju dojmove autorica sa studentskih razmjena, a otvara se u srijedu, 10. svibnja u Galeriji SC

Nostalgična izložba stripova i skulptura prikazuje sjećanja autorica na boravke na studentskim Erasmus+ programima u Belgiji, Češkoj i Njemačkoj.

Glavni likovi izložbe spona dvaju različitih medija čime se ostvaruje interakcija dvodimenzionalnog i trodimenzionalnog. Junaci stripova pretvoreni su u skulpture različitih dimenzija i od različitih materijala kao što su tkanina, filcana vuna ili glina te su oslobođeni okvira stripa i stoje zasebno u prostoru.

Manuelini scenariji smjernice su Anamariji pri crtanju stripova, koji izložbi daju narativni okvir uvodeći promatrače u njihove svakodnevne situacije i razgovore, poručili su iz Galerije.

Autorice Anamarija Kvas i Manuela Slavica Košević rođene su 1999. te su obje završile preddiplomski sveučilišni studij Grafike na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu i trenutno su studentice diplomskog studija Grafike.

Anamarija Kvas rođena je 1999. u Rijeci. Kontinuirano crta stripove za OHOHO zin koji je nagrađen na Supertoonu kao najbolji strip magazin 2021., i dva puta nominiran za najbolji alternativni strip magazin na Međunarodnom festivalu stripa Angoulême.

Manuela Slavica Košević rođena je 1999. u Zadru. Sudjelovala je u desetak skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu, između ostalog u izložbama projekta Matrice 2021. i 2022. godine u Galeriji SC u Zagrebu, "Unseen World", izložbi studenata grafičkog odsjeka na Akademiji u Antwerpenu i izložbi Erasmus+ studenata na Akademiji u Leipzigu pod nazivom "Just Passing Through".

Izložba ostaje otvorena do 17. svibnja.