nagradnjače

Osvojite ulaznice za predstave 'Zora riđokosa' i 'Ritam Tam' u kazalištu Trešnja

19.09.2018 u 10:22

Bionic
Reading

Ovoga vikenda u kazalištu Trešnja na rasporedu je hit predstava za djecu školskog uzrasta, Zora riđokosa, te Ritam Tam, interaktivna predstava za najmlađe

Poučnu, dinamičnu i emocionalno nabijenu predstavu Zora riđokosa u kazalištu Trešnja režirao je Rene Medvešek.

'Zora je lik s kojim bi se svatko mogao poistovjetiti jer gotovo da nema čovjeka koji u svom životu nije osjetio nepravdu u zajednici kojoj bi trebao pripadati. Užitak mi je glumiti Zoru koja se punim srcem bori za pravdu. Ona je odlučna, hrabra, pomalo bijesna djevojčica koja uspijeva predvoditi družinu s kojom će stati na kraj korumpiranom sustavu', rekla je glumica Dubravka Lelas koja u predstavi glumi Zoru.

Predstava je na rasporedu u subotu, 22. rujna u 17 sati, a namijenjena je publici starijoj od devet godina.

Ritam Tam za najmlađu publiku

Glazbeno plesna pustolovina, Ritam tam-bajka o ritmu, nastala u koprodukciji sa Studijom za suvremeni ples, interaktivna je predstava namijenjena djeci već od navršene dvije godine. Djeca mogu sudjelovati u stvaranju ritma s izvođačima na sceni, koji uspijevaju zadržati pažnju i onih najmlađih.

Zašto je ritam važan za razvoj djeteta, objasnila je „Bitno je od najranijeg djetinjstva osvještavati ritam, koji nam je ionako svima prirođen, a u interakciji s glazbom i plesom, elementima koji se neprestano isprepliću, potičemo i pozivamo najmlađe da kroz putovanje glavnog junaka u predstavi, prepoznavanje ritma i glazbe, i sami iskuse radost kretanja i plesanja“, rekla je umjetnička voditeljica Studija za suvremeni ples, Bosiljka Vujović-Mažuran.

Režiju potpisuje Renata Carola Gatica, a predstava se može pogledati u 'Trešnji' u nedjelju, 23. rujna u 11 sati.

Čitateljima tportala darujemo 1x2 ulaznice za predstavu Zora riđokosa (22.9. u 17 sati) i 1x2 ulaznice za Ritam Tam (23.9. u 11 sati). Dobitnici su Ana Martić i Tihomir Rzounek.