Prava poslastica

Osvojite primamljiv i raskošan roman 'Uvez'

  • Autor: Promo
  • Zadnja izmjena 04.11.2019 10:23
  • Objavljeno 28.10.2019 u 14:23
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Radnjom podijeljenom u tri dijela, Uvez nas uvodi u svijet Emmetta Farmera, mladića iz ruralnog dijela Engleske, koji nakon duge i teške bolesti počinje raditi kao šegrt kod Knjigoveže – majstorice zanata uvezivanja misli i sjećanja u knjige

Naučit će ručno izrađivati prekrasne sveske, a u svaki će uvezati nešto posebno i izvanredno: uspomenu. Postoji li nešto što želite zaboraviti, pomoći će vam. Vaša prošlost bit će sigurno pohranjena u knjizi i nikada se nećete morati prisjetiti svoje tajne, ma koliko stravična bila.

Knjigoveštvo je izniman zanat, ali i zanat koji podliježe predrasudama i strahovima, jer jednom kada uvežete svoje sjećanje, ono više nije vaše, otvoren vam je put bez boli i patnje. Ipak, svatko tko dođe do knjige s vašim imenom može doznati vaše najmračnije tajne, pa ne čudi što su se u svijetu Uveza knjige smatrale opasnima i zlima. To je svijet u kojem se ne čitaju romani i pripovijetke, nego tuđa sjećanja, kontroverzni događaji, opisi ratova ili pak ljubavne priče osoba koje su ih proživjele i uvezivanjem zauvijek izgubile.

Emmett zaranja u novi život, uči tajne zanata, ali i nailazi na nešto što nikada nije očekivao – knjigu koja nosi njegovo ime. Tajna pohranjena u toj knjizi promijenit će njegov pogled na svijet, otkriti bolne uspomene i natjerati ga da se svom snagom bori za ono što je u toj knjizi izgubio.

Iznimno primamljiv i raskošan, Uvez je roman koji će svojom dosjetljivošću, intrigama i ljubavnom pričom izvan okvira zaokupiti vašu pozornost i natjerati vas da se zaljubite u njega.

'Prava poslastica… gotička, maštovita i mračna priča.' THE TIMES

'Uvez je kriška torte tamne čokolade s osvježavajućim, slasnim punjenjem od maline. Raskošna zabava u gotičkome stilu. Očaravajuće.' Tracy Chevalier, autorica romana Djevojka s bisernom naušnicom

BRIDGER COLLINS studirala je glumu na Londonskoj akademiji glazbene i dramske umjetnosti po dobivanju diplome iz engleskoga jezika i književnosti King's Collegeu u Cambridgeu. Autorica je sedam priznatih romana za mlade i producentica dviju scenskih izvedbi. Uvez je njezino prvo djelo za odrasle.

Bridget Collins UVEZ

S engleskoga prevela Jelena Pataki

ZAMISLITE MOĆ DA IZBRIŠETE TUGU.

ZAMISLITE MOĆ DA ZABORAVITE BOL.

ZAMISLITE MOĆ DA SAKRIJETE TAJNU.

ZAUVIJEK.

Čitateljima tportala darujemo tri primjerka knjige UVEZ, a dobitnici su Tihana Kuterovac, Leona Prlić i Mario Kapetanić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!