U ŠIBENIKU

Održana generalna proba 60. Međunarodnog dječjeg festivala

19.06.2020 u 23:59

Bionic
Reading

U subotu, 20. lipnja, s lutkarskom predstavom 'Uspavanka za mišića', Dječjeg kazališta Branko Mihaljević iz Osijeka, počet će 60. po redu Međunarodni dječji festival i to onaj u Šibeniku

Među prvim kazališnim festivalima u Europi, koji se otvara nakon epidemije koronavirusa, sutra počinje 60. po redu Međunarodni dječji festival u Šibeniku. Generalna proba održana je večeras, a čast da otvori jubilarni festival dobila je lutkarska predstava 'Uspavanka za mišića' Dječjeg kazališta Branko Mihaljević iz Osijeka.

Posebnost ovogodišnjeg festivala je i to da se većina festivalskih događanja ove godine neće održavati na ljetnoj pozornici između katedrale sv. Jakova i Gradske vijećnice. Tamo će se, osim otvorenja i svečanog zatvaranja, održati tek koncert na Svjetski dan glazbe, koji je 21. lipnja.

  • +2
Generalna proba otvaranja 60. Međunarodnog dječjeg festivala Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Tada će s dječjim pjevačkim zborovima Cvrčak i Zdravo maleni nastupiti Mia Negovetić. Sva događanja i predstave sele na pozornicu na trgu ispred osnovne škole Fausta Vrančića. Izravni prijenost svečanog otvaranja biti će na Hrvatskoj televiziji u subotu 20. lipnja s početkom u 21 sat.