U ZAGREBU

Od fotografije do nakita: Novih 16 članova ULUPUH-a na zajedničkoj izložbi

  • Autor: T.Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 13.02.2018 09:48
  • Objavljeno 13.02.2018 u 09:48
Suzana Jagar Vrkić

Suzana Jagar Vrkić

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: ULUPUH

Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti - ULUPUH predstavit će radove novoodabranih članova, na skupnoj izložbi koja se otvara 13. veljače u njihovoj galeriji u Tkalčićevoj ulici

Novi članovi tradicionalno se biraju svake godine na obljetnicu Udruge, a ovaj put je od 37 prijavljenih kandidata, prema izboru Umjetničkog savjeta, u Udrugu ušlo 16 novih članova, u deset od 17 ULUPUH-ovih sekcija.

Sekcija za fotografiju predstavit će radove Mire Martinića, Petra Sabola i Dražena Stojčića, Sekcija za ilustraciju, karikaturu, strip, animirani film i primijenjeno slikarstvo Gorana Radoševića i Natašu Rašović Bodiš, Sekcija za kazališnu i filmsku umjetnost Antona Modrušana i Ines Zrnc Gregorina, a Studijska sekcija Sandru Križić Roban i Marijanu Paulu Ferenčić.

Jasna Štih Kapetanić

Jasna Štih Kapetanić

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: ULUPUH

Iz Sekcije za oblikovanje plemenitih kovina i umjetničkog nakita predstavit će se Suzana Jagar Vrkić i Sonja Turner Fegić, Sekcije za grafički dizajn i vizualne komunikacije Danijela Mazal Ostojić, Sekcije za oblikovanje arhitektonsko-urbanističkih maketa Lorenzo Cetina, Sekcija za restauratorska i oblikovno-fonička djela Petar Sugović, Sekcije za multimediju i intermediju Miodrag Gladović, a Sekcije za tekstilno stvaralaštvo Jasna Štih Kapetanić.

Sonja Turner Fegić

Sonja Turner Fegić

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: ULUPUH

ULUPUH je strukovna je udruga koja okuplja članove iz cijele Hrvatske, iz svih područja vizualnih umjetnosti koja imaju određenu primjenu, uporabnu vrijednost, od kazališta i filma do keramike, porculana i stakla. Studijska sekcija obuhvaća istaknute likovne kritičare, teoretičare vizualnih umjetnosti te kustose.

tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: ULUPUH

Među ostalim, ta udruga sudjeluje u pripremama zakonskih i drugih propisa značajnih za likovno stvaralaštvo primijenjenih umjetnosti i dizajna, organizira javne nastupe, izložbe, izdavačke i edukativne djelatnosti, dodjele nagrada.

Izložba novih članova bit će otvorena do 28. veljače, a ulaz je slobodan.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!