Mandat traje dva festivalska izdanja

Objavljen javni poziv za umjetničkog ravnatelja Pulskog filmskog festivala

25.01.2021 u 10:43

Bionic
Reading

Javna ustanova Pula Film Festivala objavila je u ponedjeljak javni poziv za isticanje kandidature za umjetničkog ravnatelja Pulskog filmskog festivala kojeg imenuje ministrica kulture iz redova istaknutih filmskih stručnjaka

Mandat umjetničkog ravnatelja traje dva festivalska izdanja, a osnovni uvjeti kandidature su iskustvo i stručnost u području audiovizualnih djelatnosti, poznavanju recentne nacionalne produkcije i audiovizualne baštine, praćenju suvremenih kretanja europske i svjetske produkcije te lokalne i međunarodne scene filmskih festivala.

Osim toga, kako su naveli iz Pula Film Festivala, kandidat mora imati aktivno znanje engleskog jezika u govoru i pismu dok kandidatura treba sadržavati prijedlog koncepcije razvoja Pulskog filmskog festivala u iduće četiri godine.

'Obveze umjetničkog ravnatelja odnose se na izradu i podnošenje Festivalskom vijeću prijedloga programa Festivala koji uključuje glavni program i prateće programe te manifestacije, izbornike pojedinih pratećih programa, međunarodne goste, naslove filmova za uvrštavanje u glavni i prateće programe, raspored projekcija filmova te sastav žirija i ocjenjivačkih sudova Festivala', naveli su iz Pula Film Festivala.

Kako se navodi u javnom pozivu, prijava kandidata za umjetničkog ravnatelja Pulskog Filmskog Festivala mora sadržavati prijedlog koncepcije razvoja Pulskog filmskog festivala u razdoblju od 2021. do 2025. godine s naglaskom na glavnom i popratnim filmskim programima, programu namijenjenom profesionalcima iz područja audiovizualnih djelatnosti te pozicioniranju programa u odnosu na već postojeće programe na lokalnoj, regionalnoj i međunarodnoj razini

Javni poziv otvoren je objavom u javnim glasilima i na mrežnim stranicama Pula Film Festivala od danas do 15. veljače. Inače, funkciju umjetničkog ravnatelja u posljednje četiri godine obnašao je Zlatko Vidačković. Pulski filmski festivala ove će se godine održati od 17. do 25. srpnja.