oceanmore

Novi roman Frédérica Beigbedera 'Brana na Atlantiku' u hrvatskom prijevodu

07.07.2023 u 12:00

Bionic
Reading

Naklada OceanMore objavila je roman francuskog književnika Frédérica Beigbedera 'Brana na Atlantiku' u kojemu se autor suočava s vlastitom prošlošću koja se nameće poput 'zida koji nas štiti od sadašnjosti'

Beigbeder u ovom romanu, napominje nakladnik, pripovijeda o djetinjstvu provedenom između rastavljenih roditelja, permisivnosti sedamdesetih, adolescenciji, zabavama i flertovima, susretu s glumicom Laurom Smet 2004. godine.

'Vrijeme je prošlo. Zabava je gotova. Samoću može pobijediti samo ljubav', ističe nakladnik.

Frédéric Beigbeder karijeru je počeo kao kreativac u reklamnim agencijama, a 1990. objavio je prvijenac 'Mémoire d'un jeune homme dérangé'.

Romanom '€19,90' iz 2000. godine proslavio se i izvan Francuske. Danas radi kao pisac, književni kritičar, komentator i scenarist. Nastupio je u desetak dugometražnih filmova te je dva filma i režirao ('Ljubav traje tri godine', 2012., 'L'Idéal', 2016.). Osnivač je književne nagrade Flore.

Među djelima ističu se 'Windows on the World', 'Ljubav traje tri godine', 'Romantični egoist', 'Upomoć, molim oprost', 'Praznici u komi', 'Francuski roman', 'Život bez kraja'.

Roman 'Brana na Atlantiku' na hrvatski je prevela Ita Kovač.