'Pretpremijere serija'

Nova hrvatska serija 'Gora' premijerno na 29. SFF-u

31.07.2023 u 10:10

Bionic
Reading

Nova hrvatska serija 'Gora', čije je snimanje počelo ranije ove godine, imat će svjetsku pretpremijeru na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu (SFF), najavili su u subotu organizatori

U okviru posebnog programa pod nazivom "Pretpremijere serija" SFF već sedmu godinu publici predstavlja pozorno odabrane nedavno producirane regionalne dramske serije. Ove godine bit će prikazane epizode šest dugoočekivanih dramskih serija, a predviđena su gostovanja glumaca i ekipe svih serija te razgovori uživo s publikom.

"One su potpuno različite u formi, žanru, ritmu i temi, no sve su izrazito visoke produkcijske vrijednosti i originalnog autorskog izražaja, stoga vjerujem da je ovogodišnja selekcija iznimno zanimljiva. Za ljubitelje serija, ovo je jedinstvena prilika da na velikom ekranu premijerno pogledaju serije, koje na TV ekranima gledamo tek u nadolazećoj jesenskoj i zimskoj sezoni. Neke serije će nas držati napetima, neke navesti na razmišljanja, a neke će nas baš jako nasmijati“, izjavila je Tina Hajon, selektorica programa.

Radnja serije smještena je u Gorskom kotaru, a u glavnoj su ulozi pripadnici HGSS-a

Hrvatska serija "Gora", koja je dio ovogodišnjeg programa, nastala je u koprodukciji Hrvatske radiotelevizije (HRT) i ima 22 epizode.

Radnja joj je smještena u Gorskom kotaru, a u glavnoj su ulozi pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS).

Uz zaplete vezane za međuljudske odnose obiluje akcijskim scenama u kojima uz glumce sudjeluju kaskaderi, ali i stvarni pripadnici HGSS-a.

Producentica serije je Maja Pek-Brünjes, režiju potpisuju Mladen Dizdar, Aldo Tardozzi i Radoslav Jovanov Gonzo, dok su glumci Kristijan Petelin, Ugo Korani, Dinka Vuković, Sandra Lončarić, Barbara Nola, Jasmin Mekić, Aleksandar Cvjetković i Lucija Rukavina.

29. SFF ove godine će biti održan od 11. do 18. kolovoza.