'GOLA ISTINA'

Nives Celzijus uručen Kiklop

16.12.2013 u 16:04

  • +20

Nives Celzijus

Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX

Bionic
Reading

Autorici knjige 'Gola istina' Nives Celzijus danas je u Domu hrvatskih branitelja u Puli svečano uručena književna nagrada Kiklop za hit godine 2008.

Kiklop je uručen i nakladniku knjige Premijer mediji, odnosnouredniku knjige Vedranu Strukaru. Nagrade, rad akademskog kipara JosipaDiminića, uručio je direktor marketinga i promocije izdavačke kuće VBZte dugogodišnji suradnik sajma Zoran Simić.

'Počašćena sam jer sam jedina dobitnica Kiklopa koja ima svojuvlastitu dodjelu', ustvrdila je Nives Celzijus zahvalivši se pritomodvjetniku Srđanu Šimiću, uredniku knjige Vedranu Strukaru, medijima teSajmu knjiga i njegovoj direktorici Magdaleni Vodopiji, koja nijenazočila svečanoj dodjeli, izrazivši pritom žaljenje što joj ona osobnonije danas uručila nagradu.

Premda je voditelj svečanosti književni kritičar Branimir Pofukkazao kako se Kiklop u kategoriji hit godine za 2008. dodjeljuje natemelju presuda općinskog suda u Puli te Županijskog suda u Puli od 22.srpnja 2013. godine, urednik knjige Vedran Strukar kazao je kako je sudsamo istjerao pravdu do kraja dok je 'Gola istina', kako je rekao"najprodavanija hrvatska knjiga svih vremena, što god o tome tkomislio'.

Naime, dodao je, ova je knjiga do sada prodana u više od 150tisuća primjeraka.U izjavi za novinare nakon dodjele Kiklopa Nives Celzijus priznala je da se malo pribojavala provokacije.

'Imala sam takvih trenutaka kada sam htjela odustati od svega nozahvaljujući ljudima iz Premier medije sugerirali su mi da budem upornai hrabra i to se u konačnici isplatilo', istaknula je Celzijus i dodalakako je na kraju "pravda pobijedila".

'Uzbuđena sam, nisam spavala cijelu noć, bilo je i suza',poručila je Nives Celzijus dodavši kako je 'Gola istina 2' pri kraju tekako će svjetlo dana vidjeti krajem proljeća iduće godine.

Inače, pri izlasku iz Doma hrvatskih branitelja dobitnicuKiklopa za hit godine 2008. Nives Celzijus dočekali su članovi romskog Skandalbenda koji su izveli nekoliko pjesama u njezinu čast.