ANDREA ZLATAR VIOLIĆ

'Ne razmišljam o ostavci, moja odgovornost je reći istinu'

09.04.2014 u 12:34

Bionic
Reading

U intervjuu danom novom broju Globusa ministrica kulture Andrea Zlatar Violić kazala je da nije razmišljala o ostavci iako se nije uspjela izboriti za veći proračun za kulturu

Na konferenciji za novinare održanoj prije gotovo dva tjedna ministrica kulture je objavila raspored budžetskih sredstava te činjenicu da proračun za kulturu iznosi 0,49 posto ukupnih državnih sredstava. U intervjuu Globusu kazala je da ne pomišlja na ostavku iako nije uvjerila ministra financija Slavka Linića da je kulturi potreban veći budžet.

'Ta tiskovna konferencija bila je motivirana željom da s javnošću podijelim rezultate analize postojećeg stanja. Moja je odgovornost reći istinu. Uvjerena sam da bi se oni koji se zalažu za davanje ostavke trebali dobro zamisliti nad time da traže ostavku zbog izgovaranja istine. Naravno da smo mogli izaći s brojkama lišenim konteksta, ispričati se zbog kašnjenja i ući u rasprave o tome zašto je jednom projektu dano 15 tisuća kuna, a drugom 20 tisuća, ali to nismo htjeli. Htjeli smo reći istinu, istinu koja nije lijepa, ali je takva kakva je. Jedino što me zaprepašćuje u reakcijama jest ta nesposobnost shvaćanja realiteta, to da ljudima nije jasno da smo ušli u Europsku uniju i da nam se život promijenio naglavačke', rekla je ministrica Zlatar Violić.