NINA VIOLIĆ:

'Ne mogu zamisliti da mi je frajer šef'

17.12.2014 u 12:53

Bionic
Reading

Nina Violić u svom novom kazalištu, zagrebačkom HNK-u priprema predstavu 'Vučjak' Miroslava Krleže. U režiji Ivice Buljana, u velikoj ansambl predstavi glume i Alma Prica, Milan Pleština, Livio Badurina, Ana Begić i mnogi drugi. U intervjuu za Globus govori o svojim novim ulogama i suradnji sa snažnim ženama

Uskoro 43-godišnja glumica bila je sigurna da želi nastaviti igrati repertoar Dubravke Vrgoč te je za prelazak u iz ZKM-a u HNK, nakon njezinog imenovanja ravnateljicom, samo čekala kad će se pružiti prava prilika.

'Za mene je ZKM ljubav. Već mi fale moji partneri i falit će mi uvijek, ali na svu sreću mala smo prčija pa se ne bojim; sigurno ćemo se uskoro negdje naći na sceni', kazala je Nina Violić u intervjuu za Globus koja objašnjava kako je uspješno surađivala s Mani Gotovac, Senkom Bulić, Dubravkom Vrgoč, producenticom Zdenkom Gold

'Uvijek sam se vezala za jake žene. Kad malo bolje razmislim, ne bih uopće mogla zamisliti da mi je frajer šef. Te žene su zvjerke sve jedna do druge i svaka na svoj način. To se meni sviđa, jer tu nema mrdanja. Ta je ljubav obostrana jer one uvijek mogu računati na mene kamikazu', dodaje.

Trenutačno snima drugu sezonu serijala 'Počivali u miru' u kojem glumi propalu novinarku, ženu koja je previše znala i nije mogla podnijeti taj teret pa je završila na horsu, cugi i tabletama.

'Utjelovit ću tužnu priču hrvatskog novinarstva. Jako sočna uloga', zaključuje Violić.