AMERIČKI BLOGER

Najpoznatiji hrvatski zet izdao knjigu o punici i propuhu

18.06.2014 u 14:35

Bionic
Reading

Dr. Cody McClain Brown, odnedavna nastavnik na Fakultetu političkih znanosti, autor popularnog bloga Zablogreb, uskoro predstavlja svoju knjigu o srazu hrvatske i američke kulture. Pisac daje sasvim novu dimenziju dijelovima našeg mentaliteta koje više ne primjećujemo

Ponosni splitski zet priučeni je Zagrepčanin koji fantastično zapaža i bilježi hrvatsku svakodnevicu iz američke perspektive.

Njegovi blogerski zapisi sada su uokvireni i u knjizi 'Propuh, papuče i punica' na hrvatskom te engleskoj verziji nazvanoj 'Chasing a Croatian Girl'.

Promocija knjige 'Propuh, papuče i punica', održat će se 21. lipnja s početkom u 19 sati, u knjižari Agoritam Profil Mozaik u splitskom trgovačkom centru Joker.

Autor u knjizi podsjeća na neobjašnjiv hrvatski strah od mitskog Propuha, objašnjava zašto je Punica moralna vertikala našeg društva i kako je Ručak centralni dnevni događaj svake obitelji.

'Cody daje novu dimenziju dijelovima hrvatske kulture i mentaliteta koje više ne primjećujemo, kao što ni riba ne primjećuje vodu u kojoj živi. Uspoređujući hrvatski i američki način života, on nam, na urnebesno smiješan i često vrlo dirljiv način, poručuje: 'Ljudi, osvijestite i počnite cijeniti ono što jeste.'

Kao nitko dosad 'prozreo' nas je beskrajno simpatični Amerikanac iz Oklahome… koji to više nije. Hej, pa ipak pričamo o splitskom zetu!' stoji u najavi knjige.