ELIOT, KEATS, POE...

Najljepša ljubavna poezija pretvorena u strip

19.11.2013 u 12:00

Bionic
Reading

Likovni umjetnik Julian Peters poznat je po tome da crta stripove po poznatim pjesmama. Njegova kombinacija slike i lirike oduševila je mnoge, a tako je ilustrirao pjesme poput 'Annabbel Lee' Edgara Alana Poea, poeziju Rimbauda i Keatsa, a sada se prihvatio crtane verzije 'Ljubavne pjesme J. Alfreda Prufrocka' nobelovca T. S. Eliota

Nije nikakva tajna da je jedno od najmoćnijih oružja poezije lirska slika pa ne čudi što se likovni umjetnik Julian Peters dosjetio crtati stripove prema stihovima poznatih pjesama. Peters je inspiraciju za stripove pronašao u poeziji, primjerice pjesmama Poea, Keatsa, Rimbauda, Villona, Yeatsa, s time da je potonjeg predstavio u stilu manga.

Peters ima i posjećenu službenu stranicu na kojoj se mogu vidjeti njegovi poetski stripovi, no sada se dohvatio jednog od većih izazova u svojom umjetničkoj karijeri. 'Ljubavna pjesma J. Alfreda Profrocka' T. S. Eliota jedna je od najvažnijih, najljepših i najpoznatijih pjesama 20. stoljeća, najava ogromnog talenta i drugačijeg poetskog glasa, a sada će zahvaljujući Petersu postati i strip.

Ilustrator je već objavio prvih devet tabli stripovske verzije 'Ljubavne pjesme J. Alfreda Prufrocka', koji su izazvali oduševljenje posjetitelja websitea pa je sada najavio kako planira početkom sljedeće godine biti pri kraju crtane verzije Eliotove poeme.