FESTIVAL MALIH SCENA

Najbolja predstava je 'Dovde se prostire šuma'

09.05.2014 u 10:42

Bionic
Reading

Predstava Nataše Matjašec Rošker 'Dovde se prostire šuma' Slovenskog narodnog gledališča Maribor je najbolja predstava u cjelini ovogodišnjeg 21. Međunarodnog festivala malih scena u Rijeci, po ocjeni stručnog žirija. Nagradu za najbolju režiju dobio je Oliver Frljić za predstavu 'Hamlet' Zagrebačkog kazališta mladih. Frljić je nagrađen i za najbolju dramaturšku prilagodbu

Za naslovnu ulogu u toj predstavi Krešimir Mikić je podijelio nagradu za najboljeg glumca s Primožom Pirnatom koji je glumio Jaga u 'Othellu' Mestnog gledališča ljubljanskog.

Najboljom glumicom proglašena je Anita Mančić za ulogu u predstavi 'Dok nas smrt ne rastavi' Radionice integracije iz Beograda.

Za ulogu u toj predstavi je nagradu za najbolju mladu glumicu dobila Jovana Gavrilović. Milivoj Beader je dobio nagradu za najbolju epizodnu ulogu, za nastup u 'Hamletu'.

Za rad na predstavi 'Dovde se prostire šuma' nagrade su dobili tim Nataša Matjašec Rošker, Branko Jordan i Davor Herga za scenografiju te Tomaž Bezjak za dizajn svjetla.

Najbolja kostimografija je ona za predstavu 'Gospođa ministarka' Pozorišta Boško Buha iz Beograda autorica Ivane Vasić i Ivane Šešlije, ocijenio je žiri. Nagrada za najbolju scensku glazbu nije dodijeljena.

Stručni žiri činili su Darko Gašparović, Darko Lukić i Rajna Miloš

Nagradu 'Mediteran' žiri Novog lista dodijelio je Nini Violić za uloge u predstavi 'Hamlet' a publika je najbolju ocjenu dala predstavi 'Dok nas smrt ne rastavi'.

Ovogodišnji festival malih scena trajao je od 30. travnja a u konkurenciji za nagrade bilo je devet predstava.