POČETAK NOVE VEZE

Muzej prekinutih veza prvi s postavom na kineskom

14.05.2013 u 15:24

Bionic
Reading

Muzej prekinutih veza priključio se obilježavanju Tjedna kineske kulture u organizaciji Konfucijevog instituta Sveučilišta u Zagrebu

U manifestaciju kojom se promiče kineski jezik i kultura Muzej prekinutih veza uključio se promocijom kineskog prijevoda muzejskog postava i prigodnim programom u muzejskom kafiću.

Svi zainteresirani danas, 14. svibnja, od 16 do 17 sati moći će prisustvovati demonstraciji kineske kaligrafije te uživati u ritualu ispijanja tradicionalnog kineskog čaja koji će muzejski kafić posluživati cijeli tjedan.

Prijevod stalnog postava na kineski jezik koji će biti dostupan putem QR kodova poklon je Konfucijevog instituta Muzeju prekinutih veza te predstavlja prvu takvu suradnju Instituta s nekim hrvatskim muzejom.

Tjedan kineske kulture svečano je otvoren u Studentskom centru, a trajat će do 18. svibnja. Posjetitelji će imati priliku sudjelovati u brojnim programima među kojima su radionice kineskih borilačkih vještina taijija i yong chuna, predavanja umjetničkog fotografa i fotoreportera Nenada Reberšaka o kineskoj provinciji Yunnan te pogledati izložbu 'Od tradicionalnog kineskog pejzaža do hrvatskog pejzaža u tradicionalnoj kineskoj tehnici' kineskoga slikara i kaligrafa Mingsheng Pija.

Više informacija dostupno je na internetskim stranicama.