NE ODUSTAJE

Mucalo će se javiti i na novi natječaj

19.05.2011 u 18:57

Bionic
Reading

Splitska dogradonačelnica Anđelka Visković danas je izjavila kako je neugodno iznenađena jučerašnjom odlukom ministra kulture Jasena Mesića kojom nije potvrđen Duško Mucalo za intendanta HNK u Splitu, a Mucalo je najavio kako će se za to mjesto ponovno prijaviti na natječaj, čije raspisivanje je najavila Visković

'Mogu reći u ime grada kako smo vrlo neugodno iznenađeni što ministar kulture Jasen Mesić nije potvrdio imenovanje Duška Mucala za intendanta jer je Mucalo u proteklih osam mjeseci, koliko obnaša tu dužnost, pokazao da je sposoban voditi HNK', rekla je Visković popodne za Radio Split.

Istaknula je da će HNK normalno funkcionirati do 6. listopada ove godine, dokad Mucalu traje mandat vršitelja dužnosti intendanta, a u međuvremenu će kazališno vijeće raspisati nov natječaj za intendanta.

Mucalo je najavio da će se prijaviti i na taj natječaj, a odluku ministra Mesića kojom ga odbija potvrditi za intendanta ocijenio je političkom.

'To je političko pitanje, ali ta politika ima svoj vijek trajanja jer su u studenome izbori i ja mislim da ćemo promijeniti situaciju', kazao je Mucalo.

Gradsko vijeće, u kojem su u većini zastupnici Hrvatske građanske stranke (HGS) Željka Keruma, imenovalo je 21. travnja Mucala za intendanta na prijedlog Kazališnog vijeća. Na sjednici su od ukupno 25 nazočila 22 vijećnika, od kojih je 12 glasovalo za Mucala, sedam ih je bilo protiv, a dva HDZ-ova i jedan HSP-ov bojkotirali su glasovanje. Za prihvaćanje takve odluke bila je potrebna potpora većine nazočnih vijećnika.

Mucalu je to drugi put da nije potvrđen za intendanta HNK. Prvi put ga prošle godine nije potvrdio bivši ministar kulture Božo Biškupić.