sa Središnjim državnim uredom za Hrvate

Mostarski HNK objavio natječaj za mladog redatelja/icu za dramski tekst 'Zid'

04.06.2021 u 15:35

Bionic
Reading

Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru, u suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Hrvatske, po prvi je raspisalo Natječaj za izbor redatelja/ice do 35 godina starosti koji/a će režirati prvonagrađeni dramski tekst 'Zid'

Riječ je o tekstu autorice Ružice Aščić koji je dobio prvu nagradu na natječaju za najbolji neobjavljeni dramski tekst na hrvatskom jeziku za autore do 35 godina.

Pravo sudjelovanja na Natječaju imaju sve punoljetne osobe do navršenih 35 godina starosti do dana zaključenja Natječaja, odnosno do 15. rujna ove godine. Svi zainteresirani redatelji/ice trebaju poslati redateljsku eksplikaciju odnosno analizu dramskog teksta i redateljski koncept s osnovnim elementima scenografije, svjetla, zvuka i kostimografije, ne duže od 10 kartica teksta.

Redatelj/ica s najboljom eksplikacijom režirat će inscenaciju dramskog teksta 'Zid' koji će biti postavljen na scenu HNK Mostar u kazališnoj sezoni 2021./2022. Rezultati Natječaja bit će objavljeni na službenoj mrežnoj stranici HNK Mostar (www.hnkmostar.ba) i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske (www.hrvatiizvanrh.gov.hr) 15. listopada 2021. Natječaj se raspisuje radi unaprjeđenja hrvatske suvremene drame, povećanja mogućnosti profesionalnoga angažmana mladih autora/autorica, jačanja hrvatskoga zajedništva te očuvanja hrvatske kulture i identiteta.