'sentimentalna farsa'

Max teatar 'Romanca o tri ljubavi' u Lisinskom

12.10.2021 u 09:51

Bionic
Reading

Max teatar iz Zaprešića nakon Zaprešićke premijere, u Zagrebu će 28. listopad u 20 sati u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog, imati Zagrebačku premijeru predstave 'Romanca o tri ljubavi' Antuna Šoljana. Predstava je okupila sjajan tim autora (Halena Minić Matanić, Amar Bukvić, Pero Juričić, Marina Kostelac, Davor Rocco, Davor Gobac, Deana Gobac, Esad Ribić,Tihana Ostreš, Staša Schahman)

Predstava puna humora, ljubavi i strasti u izvedbi sjajne glumačke podjele: Helena Minić Matanić (Gospa), Amar Bukvića (Vitez), Marina Kostelac (Službenica) i Pero Juričića (Kapelan) pružit će vam vrhunski kazališni užitak i odgovor na 'Pasti ili ne pasti, to je pitanje!' Autorski tim čine: Davor Rocco (glazba), Tihana Ostreš (kostimi/rekvizita) Staša Schahman (kostimi/fotografije), Lucija Žulj Juranić (make up), Deana Gobac (koreografija/scenski pokret), Esad Ribić (dizajn plakata), Davor Gobac (vokal na snimci), Dalibor Matanić (dobar duh predstave), stoji u najavi.

Režiju potpisuje Marina Kostelac, pomoćnu režiju Helena Minić Matanić. 'Uživat ćete u duhovitoj i dirljivoj dramskoj igri u stihovima, koja je formalno zaodjenuta u moliereovsko-shakespeareovsko ruho, a istodobno nam postavlja najzamršenija pitanja o ljubavi i životu', najavljuje autorski tim.

Jedna od najpoetičnijih hrvatskih drama, 'Romanca o tri ljubavi' Antuna Šoljana, podnaslovom je žanrovski određena kao 'sentimentalna farsa', smještena je, sasvim površno, u vrijeme križarskih ratova, što odmah otkriva i njene jasne komične namjere i potencijale.

Virtuoznost jezika kojim se poigrava književnom baštinom i otkriva izvrsno poznavanje ne samo srednjovjekovne trubadurske književnosti, zavodljiva je i glumcu i gledatelju, no „Romanca o tri ljubavi“ nipošto se ne zaustavlja tek na formi, postavljajući pitanja o 'ljubavi, njezinoj stvaralačkoj i razornoj snazi, o njezinoj duhovnoj biti i tjelesnoj prirodi, o ljubavnom ushitu i boli, o sreći i ludilu.'

Predstava će se nakon premijere u prekrasnoj Vršilnici u Zaprešiću predstaviti Zagrebačkoj publici. 28. listopada u 20 sati u Maloj dvorani, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, bez obveze predočenja EU digitalne COVID potvrde te uz obvezatno nošenje maski za lice te pridržavanje općih higijenskih mjera i fizičkog distanciranja.

O Max Teatru

Umjetnička organizacija Max teatar bavi se pripremom i izvođenjem profesionalnih i dramskih/amaterskih kazališnih predstava, organizacijom i sudjelovanjem na umjetničkim festivalima, a registrirana je pri Ministarstvu kulture Republike Hrvatske 13. listopada, 2000. godine. Sjedište Max teatra je u Zaprešiću, a djeluje u Zaprešiću, te Kino dvorani Općine Brdovec. Max teatar ima aktivan glumački dramski studio, koji pohađa oko stotinjak djece mladih i odraslih članova.