U PETAK 24. TRAVNJA

Mala scena daruje besplatnu izvedbu operete 'Momci na brod'

23.04.2020 u 12:07

Bionic
Reading

Kazalište Mala scena inicijativu 'Mala scena online' nastavlja s novom predstavom na zahtjev, komičnom operetom 'Momci na brod' Ivana pl. Zajca čiju režiju potpisuje Snježana Banović, koja će biti dostupna besplatno online od petka 24. travnja

Premijera predstave 'Momci na brod' održana je 16. prosinca 2014. godine u kazališta Mala scena povodom 100. obljetnice smrti Ivana pl. Zajca, a nastala je u suradnji Male scene i Muzičke akademije u Zagrebu.

Libreto je obradio Vladan Švancov, redateljica predstave je Snježana Banović, scenografiju je osmislila Dinka Jeričević, kostime Đenisa Pecotić i Emina Kušan, a koreografkinja je Ljiljana Gvozdenović. Velikim orkestrom Muzičke akademije na premijernoj izvedbi dirigirao je maestro Zoran Juranić, a mladi dirigent Davor Kelić za ovu je produkciju dobio Rektorovu nagradu 2015. godine.

Glavne uloge u izvedbi koja će biti dostupna online pjevaju mladi pjevači Maja Mužar, Ivan Šimatović, Josip Čajko, Paulina Đapo, Stefano Surian, Karla Ledić i drugi, a u glumačkim dijelovima oduševit će vas glumci Marko Hergešić i Frana Marija Vranković.

Radnja je smještena u luku maloga grada, gdje mornari s privezanog ratnog broda dobivaju dopuštenje za izlazak pod nadzorom budnog oka hvalisavog lučkog kapetana Trifuna. Jedan od kadeta, Marko, zaljubio se u lijepu Emu, kćer učitelja, meštra Fabijana, koji ne daje pristanak za njihovo vjenčanje dok Marko ne postane časnik. Nakon brojnih peripetija sve dođe sretnome kraju, a momci se ukrcavaju na brod i isplovljavaju.

Besplatna snimka predstave 'Momci na brod' moći će se pogledati na YouTube kanalu kazališta Mala scena od petka 24. travnja u 18 sati, do petka 1. svibnja.