NE PROPUSTITE

Luminoakustika i Lunar na promociji knjige u Jabuci

24.06.2014 u 11:36

Bionic
Reading

Jesenski i Turk i GK Jabuka najavljuju promociju knjige Borisa Popovića 'Sva predivna, beskonačna i konačno mrtva!' uz koncert grupe Lunar i Lightune.G: Lighterature Reading, Chapter 13.

Boris Popović (rođ. 1970. Zagreb), arhitekt koji još uvijek živi od arhitekture, diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu 1997. Od tada neprestano radi u struci na različitim projektima, ali se istovremeno bavi i glazbom i pisanjem.

Tekstove iz područja glazbe, kulture i arhitekture objavljuje u nekoliko časopisa. Bavi se i nezavisnim izdavaštvom gdje objavljuje hvaljene domaće albume Zhela i Boxera,te grupa Glasshopper, Lunar, Megabitch i The Spoons.

Svoju prvu knjigu VUizam - arhitektura od krvi i mesa, originalne zbirke eseja o arhitekturi i ljepoti življenja,objavljuje 2011. za Jesenki i Turk.

Sva predivna, beskonačna i konačno mrtva!, druga knjiga arhitekta Borisa Popovića, pomaknuta je autobiografska proza ispunjena bojama, emocijama i šokovima, jednako kao i strahovima, nepravdom, nesrećama i frustracijom. U brutalnoj hiper-realnosti jedan arhitekt postaje plaćeni ubojica.

Nakon prve knjige VUizam - arhitektura od krvi i mesa, zbirke eseja o arhitekturi i ljepoti življenja, autor dvije godine kasnije piše njen nastavak, ali u obliku svoje prve “vamp novele”.Mjesta radnje (Zagreb, Pula, Venecija) mnogo su više od samih turističkih razglednica, u njima se arhitektura isprepliće s glazbom, glazba s literaturom,literatura s filmom, dijalog s reminiscencijama.

Sva predivna... svakom čitatelju nudi slobodu da čitanjem stvori svoj svijet, odnosno svoju paralelnu realnost.