Srijeda je nova subota

London je došao u Zagreb! Na scenu Petog Kupea stigao je jedan od najpoznatijih bandova kasnih 80-ih i 90-ih

21.10.2022 u 13:02

Bionic
Reading

Zvuče li vam poznato uvodne pjesme popularnih policijskih serija kasnih sedamdesetih i osamdesetih? A tek sound Madonne i Donne Summer tog vremena? Onda vas ne moramo posebno upoznavati s jednom od najvećih glazbenih senzacija tog doba, The Brand New Heavies! Svojim nastupom u zagrebačkom Petom Kupeu ova ekipa je uspješno predstavila svojih više od 30 godina karijere i implementirala acid jazz/soul/funk zvuk u savršenu simfoniju.

Na tren, Zagreb je postao London! Ako ste ikad posjetili prave barove u hipsterskim četvrtima Hackney, Brixton i Soho, onda možete osjetiti energiju koju je ekipa banda prenijela publici. Posebno onima u prvim redovima koji su riječi pjesama znali napamet, od prvog do posljednjeg albuma iz 2019. godine, TBNH.

Koncert benda The Brand New Heavies powered by JACK & Imogen Recordings podržali su brojni suvremenici njihovih početaka, ali i novija generacija slušatelja funka, odrasli na nešto drugačijem zvuku. Gdje je dobar zvuk, uvijek je i ples i piće. Hitovi banda The Brand New Heavies poput Dream On Dreamer“, „Never Stop“ i „You Are The Universe“ proželi su trenutno najpopularniji clubbing prostor na zagrebačkoj sceni.

U spomen disco eri, publika koja je klub Peti Kupe učinila dupkom punim, obukla je svoje nabolje šljokičaste outfite, složila najpostojanije frizure i pripremila se na ples do zore. Zanimljivo je bilo vidjeti starije i nove generacije kako uživaju u muzici koja prožela svaki element dvorane kao i neponovljive plesne korake pod reflektorima. Zapravo, light show je već mjesecima, od samog otvorenja kluba Peti Kupe, jedan od najjačih faktora.

Uspjeh benda The Brand New Heavies, koji danas čine Jan Kincaid, Andrew Lewy, Simon Bartholomew i pjevačica Angela Ricci, nije došao preko noći. Tijekom karijere, ovaj bend je prodao preko 3 milijuna albuma i više od 14 hitova u top 40 u raznim zemljama. Oni definitivno koriste svoj #MakeItCount trenutak, svaki dan.

Pjesme slavnog londonskog klupskog benda publika je u srijedu ipak čula u nešto drugačijoj formi. Dok je pjevačica Angela Ricci na odmoru jer je nedavno rodila sinčića, u fokus su stavljeni ostali članovi benda, posebno sjajna izvođačica na tropskim bubnjevima, točnije bongu i kongu koji su dali idealnu glazbenu podlogu.

No, ono što je prisutne posebno razveselilo su hip – hop elementi na kojima bend od samih početaka inzistira. Zvukovi old school ghetto muzike sjajno su se spojili u zvučnu funky podlogu i cijelom ritmu dali jedan novi, poseban doživljaj. Doživljaj kakav možete iskusiti jedino dok slušate vrhunske glazbene znalce koji spajaju nespojivo. Publika je to itekako osjetila!

Naravno, publika je osjetila i zvuk ranih 80-ih, čija synth podloga je u istom trenutku retro i moderna. Samo se prisjetite kako je zvučao uvod u seriju Starsky i Hutch ili Poroci Miamija i sve će vam biti jasno! Točno kao neki dijelovi jučerašnjeg koncerta!

#MakeItCount Izvor: Promo fotografije / Autor: Luka Cerovina

Bend The Brand New Heavies utemeljio je čvrstu suradnju s labelom Imogen Recordings, baš poput Jacka koji također nosi nezavisnu crno – bijelu etiketu od 1866. godine. Label Imogen Recordings prava je londonsko – hrvatska veza, a kao glavni i odgovorni stoje naši DJi Antonio Imogen i Ilija Rudman. Doista, zajedno su činili JACK iskustvo koje se ne propušta.

Antonio Imogen ili Antonio Zuza, kako ga također znaju ljubitelji DJ scene u Hrvata, dao je pravi presijek zvuku zvijezdama benda. Baš kao i Karlovčan Ilija Rudman, čija ljubav prema vinilu je sve prisutne još jednom odvela u neku drugu dimenziju. Obojica kreatori klupske scene naših teritorija, sjajno su spojili svoj prepoznatljivi zvuk u cjelinu s bandom The Brand New Heavies.

Eventi u Petom Kupeu još su jednom dokazali da zagrebačka scena diše jedan novi život, u kojem se više pleše, odgovornije ponaša i još više uživa u glazbi radi glazbe.

Zato, odbacite rutinu, saznajte sve o najboljoj zabavi u gradu i učinite važnim baš svaki trenutak ili kako bi JACK rekao – #MakeItCount!