'THE INVISIBLE WOMAN'

Ljubavna afera Charlesa Dickensa sada na filmu

30.12.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Novi film otkriva tajne privatnog života slavnog pisca Charlesa Dickensa. 'The Invisible Woman' u režiji Ralpha Fiennesa, koji ujedno glumi Dickensa, tematizira ljubav pisca prema Nelly Ternan, što se u viktorijanskoj Engleskoj pretvorilo u neviđen skandal

On je tada imao 45 godina, desetero djece i suprugu te je bio najpoznatiji pisac u Velikoj Britaniji, ugledan član londonskog društva. Ona je pak imala 18 godina, bila je ne baš poznata glumica te nije odmah reagirala na strastvene pokušaje starijeg muškarca. Oni su Charles Dickens i Ellen 'Nelly' Ternan, a njihova ljubavna priča predstavljala je neviđen skandal svojeg vremena, što se svakako čini dobrim materijalom za film.

'The Invisible Woman' je režirao britanski glumac Ralph Fiennes, koji ujedno tumači Charlesa Dickensa, dok je u ulozi Nelly Felicity Jones. Ljubavna afera Dickensa i Nelly trajala je 18 godina, unatoč tome što je pisac u otvorenom pismu londonskom Timesu zanijekao svoju ljubav za mladu glumicu. Scenarij za 'The Invisible Woman' je napisan prema istoimenoj biografskoj knjizi Claire Tomalin iz 1990., a pokriva se 13 godina ove ljubavne afere koja je trajala do Dickensove smrti 1870. godine.


Dickensa je zbog afere s Ternan napustila i supruga Catherine, što je bio neviđen skandal u viktorijanskoj Engleskoj, koji je zaprijetio karijeri slavnog pisca. Sve to pokriva film 'The Invisible Woman', koji očekujemo u hrvatskim kinima.

Foršpan za 'The Invisible Woman''