MLADI I PERSPEKTIVNI

Kristian Bonačić - glumac kojeg očekuje sjajna karijera

03.12.2014 u 15:33

Bionic
Reading

O mladim nadama i zvijezdama hrvatskog filma čije vrijeme dolazi razgovarali smo s filmskim kritičarima, a Kristian Bonačić, Zlatko iz serijala o Koku, našao se pri vrhu najperspektivnijih na listi naših sugovornika koji ga prate od prvog nastupa u filmu Koko i Duhovi

'Uzmemo li za primjer 'Ljubav ili smrt', ovdje bih izdvojio Kristiana Bonačića i Vanju Markovinović. Bonačić je odigrao dosta zanimljivu ulogu u filmu o rivalstvu među braćom u 'Polufinalu' Tomislava Šobana, dok je Markovinović u 'Streljani' Filipa Mojzeša i Lane Zaninović odigrala ulogu sličnu Marici, ali u okviru zapleta koji se pozabavio mračnijim stranima odrastanja. Oboje su time dokazali da mogu odigrati nešto širi spektar likova, tako da će ih biti zanimljivo vidjeti i u budućim angažmanima', rekao je filmski kritičar Mario Kozina koji ističe glumce koji kontinuirano rade na svome zanatu.

Filmskog kritičara Nenada Polimca u filmu 'Ljubav ili smrt' dojmili su se Filip Mayer i Tesa Litvan, a Kristian Bonačić je, kaže, najzanimljiviji glumac u serijalu, jer 'nije nije nametljiv pred kamerom, zna se ponašati i očito ima dara za glumu'.

'Fino je profilirao Zlatkov karakter, načitanog dečka koji ima svoj nekakav unutarnji život, koji ne povjerava drugima. Rekla mi je producentica Ankica Tilić da se on glumom namjerava ozbiljnije baviti, za razliku od većine klinaca iz serijala. Vanja Markovinović kao Marijana se dobro snalazi u ne baš lakim dijaloškim situacijama, uostalom kao i Tesa Litvan. Vidjet ćemo što će biti od njih. Filip Mayer potencijal je za 'leading mana', no redatelj ga je tu i tamo pustio da previše glumata', smatra Polimac.

Isticanje potencijalnih mladih karakternih glumaca vidi u nedostatku dječjih filmova te ambicioznijih dječjih serijala kakve su nekad bile 'normalna stvar'.


'Glavni je problem to što ih filmovi s mladim glumcima ne pripremaju dovoljno. Jasmila Žbanić je radila s Lunom Mijović i Mirjanom Karanović šest mjeseci da bismo ih osjetili kao kći i majku u 'Grbavici'. Nije slučajno što su Branko Bauer, Obrad Gluščević i Mate Relja formirali Slavka Štimca, on je bio velik talent, ali i oni su bili odlični redatelji. Naši su filmovi za djecu osrednji ili slabi, serijal o Koku je u odnosu na njih gornji dom, ali to je daleko od onoga što vidimo po stranim filmovima', kazao je te smatra da se svi glumci koje danas nazivamo perspektivnima bliže tridesetoj ili su prešli tu dob.

'Prognozirati nekome iz serijala o Koku ozbiljnu glumačku karijeru sličilo bi gatanju', zaključuje Polimac.

Redatelj filma 'Ljubav ili smrt' Daniel Kušan prenosi svoje impresije rada s mladim glumcima.

'Danas se glumci vrlo brzo profiliraju zbog pristupačnosti medija. Perspektivni mladi glumci s kojima sam radio, kao što su Karla Brbić, Matija Čigir, Karlo Mrkša, Sara Stanić, već su na pola puta do ispunjenja svoje perspektive. Od onih s kojima bih volio raditi, a nisam do sada, izdvojio bih Filipa Vidovića i Niku Mišković. Na Akademiji dramske umjetnosti svake godine izlazi puno zanimljivih i perspektivnih mladih glumaca. Prateći njihov razvoj, primijetio sam da u njihovom razvoju, osim talenta, veliku ulogu igra predani rad na sebi. Rekao bih da najviše ovisi o njihovoj upornosti i, možda, malo sreće, kazao je za tportal Kušan