promocija albuma

Koncertom u zagrebačkom Petom kupeu, Lu Jakelić započinje mini turneju

02.02.2023 u 09:36

Bionic
Reading

Kantautorica Lu Jakelić novu godinu započinje s mini-koncertnom turnejom u sklopu koje će publici uživo predstaviti novi album 'Šesto čulo'

Prva koncertna postaja bit će zagrebački Peti kupe, gdje će 15. veljače zajedno s pratećim bendom održati svoj najveći samostalni koncert do sada, nakon čega slijede nastupi u Splitu, Šibeniku i Rijeci.

"Zagreb nam je veliki prasak, a nakon toga nastavljamo turneju i u drugim gradovima. Uskoro stiže još datuma, a osim u Hrvatskoj, nastupit ćemo i u regiji, čemu se posebno veselim" otkriva Lu Jakelić, jedna od najperspektivnijih kantautorica nove generacije.

Ovom prilikom, na zagrebačku koncertnu pozornicu vraća se četiri godine nakon što je po prvi put održala svoj samostalni koncert u Zagrebu. U Peti kupe, novu oazu zagrebačke glazbene i kulturne scene, stiže na krilima izvrsnog prijema svog drugog po redu studijskog albuma te kako i sama otkriva, i ona i čitav bend jedva čekaju izvesti pjesme uživo: "Svi se radujemo koncertu. Nakon dva autorska albuma imamo mnogo materijala za odsvirati, a još važnije - imamo i divnu, željnu publiku radi koje radim. Sigurna sam u večer punu dobre glazbe i sve pozivam da podrže priču koju gradim i da se upoznamo na najiskreniji način - onaj uživo."

Izvor: Društvene mreže

Album "Šesto čulo" objavila je krajem studenog prošle godine, pod okriljem diskografske kuće Croatia Records, te se ubrzo našla na samom vrhu službene top liste prodaje albuma.

Izdanje donosi ukupno deset pjesama s njenim osebujnim autorskim potpisom, a kao vodeći singlovi predstavljeni su "Zidovi", "Sjene" i "Kuća", koji su se zahvaljujući radijskom interesu našli i na službenoj HR Top 40 ljestvici emitiranja. Za produkciju albuma zaslužan je njen dugogodišnji suradnik Rejhan Okanović, dok je bubnjar Senad Šuta iz Dubioze Kolektiv pridonio žešćem zvuku na izdanju. Pjesme za album nastajale su kroz 2021. godinu, a snimljene su u svega dva tjedna, u drvenom hostelu usred šume u njenom rodnom Đurđevcu.

Ulaznice za koncert u Petom kupeu u Zagrebu dostupne su u prodaji putem sustava Eventim te na svim njihovim prodajnim mjestima, po pretprodajnoj cijeni od 9,29 EUR. Organizator koncerta je Baba Production.