UZ DIRLJIVE PORUKE

Kolege iz filmske industrije oprostile se od Christophera Leeja

12.06.2015 u 12:49

Bionic
Reading

Tim Burton, Martin Scorsese i Elijah Wood, između ostalih ključnih holivudskih figura, na društvenim mrežama iskoristili su priliku kako bi se prisjetili netom preminulog kolege Sir Christophera Leeja

Redatelj 'Gospodara prstenova' Peter Jackson na službenom Facebook profilu podijelio je svoje misli u čast Sir Christopheru Leeju, koji nas je napustio u nedjelju u 93. godini života. 'U svakom smislu, riječ je o svjetskom čovjeku upućenom u umjetnost, politiku, književnost, povijest i znanost. On je bio znanstvenik, pjevač, izniman pripovjedač i, prije svega, čudesan glumac...Samo je jedan Christopher Lee. On ima jedinstveno mjesto u povijesti kinematografije, kao i u srcima milijuna obožavatelja diljem svijeta...Svijet će definitivno biti manji bez njega. Moje najdublje suosjećanje prema Gitti, njegovoj obitelji i prijateljima. Počivao u miru, Chris. Ikona filma je otišla u legendu', između ostalog navodi Jackson.

Osim Jacksona, Leeju u čast, obratili su se i ostali filmski kolege iz franšize:


Redatelj Tim Burton, koji je Leeja anagažirao u čak pet vlastitih filmova uključujući 'Sleepy Hollow', 'Corpse Bride' i 'Charlie i tvornica čokolade', za Leeja kaže kako je bio 'ogromna inspiracija'. 'Lee je bio posljednji pripadnik svoje vrste, istinska legenda, za koju sam počašćen što sam ga mogao zvati prijateljem', riječi su Burtona. 'Lee će me nastaviti inspirirati, kao i nebrojene generacije koje tek dolaze'.

'Odličan glumac, predivan prijatelj i veliki profesionalac', riječi su redatelja Martina Scorseseja, u čijem je filmu 'Hugo' Lee zaigrao jednu od ključnih uloga. 'Mislim na njega svaki dan i uvijek ću misliti', izjavljuje Scorsese u pisanom obraćanju javnosti. 'Oboje smo htjeli više surađivati, no rad s Leejem na 'Hugu' je zaista bilo neponovljivo iskustvo...'.

Prije smrti, Lee se pripremao za najnoviju filmsku ulogu u drami 'The 11th' u društvu Ume Thurman.