PRIČIGIN U SPLITU

Književne zvijezde na osmom festivalu pričanja priča

17.03.2014 u 11:48

Bionic
Reading

Osmim Pričigin, splitski festival pričanja priča, održat će se od 18. do 22. ožujka 2014. Na festivalu će sudjelovati Tanja Mravak, Milana Vlaović, Aleksandra Kardum, Ivana Simić Bodrožić, Robert Perišić, Gordan Nuhanović, Vladimir Stojsavljević i mnogi drugi pripovjedači

Prvi put, zahvaljujući entuzijazmu maestra Tonča Bilića, intendanta Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, jedne će se večeri priče pripovijedati i u zgradi te stolne kulturne ustanove Splita.

S druge strane - posljednji će se put dodijeliti PričeST, nagrada za najbolju javnu priču u razdoblju od prošlog Pričigina.

'Pravila Pričigina jednostavna su: svaka priredba ima zadanu temu o kojoj, uz moderatora, priča pet do šest govornika, nijedan dulje od dvadeset minuta. Ako se koji zanese i odulji preko tog roka – prekidamo ga, ma kako priča bila zanimljiva.

Posljednjeg dana festivala smije se pričati samo po pet minuta, jer tad se u pričanje uključuje i publika, tko god poželi, na priredbi pod naslovom 'Pričigin narodu – priče o sreći'. Osim priča o sreći, s godinama se iskristaliziralo još nekoliko čvrstih festivalskih točaka, poput 'Pisci pričaju' (večer hrvatskih pisaca, svake godine na drugu temu), 'Lijepa vaša' (večer šest pisaca iz svake od republika nekadašnje države), 'PrČAgin' (prijepodnevni program u kojem svoje priče na čakavici pričaju djeca iz Splita i okolice) i radionice pričanja priča za najmlađe.

Svoju priču o Pričiginu od samog početka priča i program 'Knjige na vagu, knjige na metre': od jutra do mraka ljudi donose svoje pročitane knjige i mijenjaju ih za odgovarajuću težinu, ili metražu, knjiga koje zateknu na Pričiginovom štandu', najavio je direktor festivala Petar Filipić

Raspored programa pogledajte ovdje