NAGRADE FESTIVALA MALIH SCENA

'Kiklop' osvojio žiri, 'Odisej' publiku

10.05.2011 u 13:09

Bionic
Reading

Izvedbom predstava 'Čovjek – kocka' i 'Drama o Mirjani i ovima oko nje' te dodjelom nagrada, u Rijeci je 8. svibnja završio 18. Međunarodni festival malih scena

Tročlani žiri u kojem su bili glumica Zoja Odak, glumac Voja Brajović i teatrolog Darko Gašparović dodijelio je Nagradu 'Veljko Maričić' za najbolju predstavu u cjelini predstavi 'Kiklop' Scene Gorica iz Velike Gorice. Nagradu 'Anđelko Štimac' za najbolju režiju dobio je Viktor Bodo, za predstavu 'Bacač kocke', prenosi Novi list.

Predstava 'Glembajevi'

Glumačke nagrade 'Veljko Maričić' dobili su: za najbolju mušku ulogu Nikola Ristanovski za ulogu Leonea u 'Glembajevima', za najbolju žensku ulogu Mirjana Karanović za ulogu Mirjane u predstavi 'Drama o Mirjani i ovima oko nje'; za najbolje mlade glumice proglašene su Jelena Lopatić ('Život lude') i Jelena Petrović ('Drama o Mirjani i ovima oko nje'), a za najbolju epizodnu ulogu nagrađeni su Svetozar Cvetković Silberbrandt u 'Glembajevima' i dvije glumice Edita Karađole ('Život lude') i Branka Petrić ('Drama o Mirjani i ovima oko nje').

Nagradu 'Dalibor Foretić' festivalske publike dobila je predstava 'Odisej' londonskog kazališta Theatre ad Infinitum redatelja Nira Paldija u izvedbi Georgea Manna

Žiri Novoga lista u sastavu Svjetlana Hribar, Ivana Kocijan i Miljenko Marin tradicionalnu nagradu Mediteran za najbolje glumačko ostvarenje festivala dodijelio je Damiru Orliću i Draženu Mikuliću za uloge u predstavi 'Život lude'.