NAGRADE FESTIVALA MALIH SCENA

'Kiklop' osvojio žiri, 'Odisej' publiku

Kiklop (5)

Kiklop (5)

Izvor: Cropix / Autor: Nenad Dugi/CROPIX

Izvedbom predstava 'Čovjek – kocka' i 'Drama o Mirjani i ovima oko nje' te dodjelom nagrada, u Rijeci je 8. svibnja završio 18. Međunarodni festival malih scena

Tročlani žiri u kojem su bili glumica Zoja Odak, glumac Voja Brajović i teatrolog Darko Gašparović dodijelio je Nagradu 'Veljko Maričić' za najbolju predstavu u cjelini predstavi 'Kiklop' Scene Gorica iz Velike Gorice. Nagradu 'Anđelko Štimac' za najbolju režiju dobio je Viktor Bodo, za predstavu 'Bacač kocke', prenosi Novi list.

Goran Kovačević

Goran Kovačević

Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: Goran Kovačević

Predstava 'Glembajevi'

Glumačke nagrade 'Veljko Maričić' dobili su: za najbolju mušku ulogu Nikola Ristanovski za ulogu Leonea u 'Glembajevima', za najbolju žensku ulogu Mirjana Karanović za ulogu Mirjane u predstavi 'Drama o Mirjani i ovima oko nje'; za najbolje mlade glumice proglašene su Jelena Lopatić ('Život lude') i Jelena Petrović ('Drama o Mirjani i ovima oko nje'), a za najbolju epizodnu ulogu nagrađeni su Svetozar Cvetković Silberbrandt u 'Glembajevima' i dvije glumice Edita Karađole ('Život lude') i Branka Petrić ('Drama o Mirjani i ovima oko nje').

Nagradu 'Dalibor Foretić' festivalske publike dobila je predstava 'Odisej' londonskog kazališta Theatre ad Infinitum redatelja Nira Paldija u izvedbi Georgea Manna

Žiri Novoga lista u sastavu Svjetlana Hribar, Ivana Kocijan i Miljenko Marin tradicionalnu nagradu Mediteran za najbolje glumačko ostvarenje festivala dodijelio je Damiru Orliću i Draženu Mikuliću za uloge u predstavi 'Život lude'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi