REPORTAŽA FADE INA

Kako se suočavamo s prošlošću

21.02.2016 u 07:00

Bionic
Reading

U novom ciklusu reportaža objedinjenih pod nazivom 'Razgovori', novom Fade Inovom mjestu susreta različitih razmišljanja i stavova, novinarka Željka Kovačević razgovarala je s Katarinom Kruhonjom i Jocom Glavašem na temu suočavanja s prošlošću

Jesmo li prestali upirati prstom jedni u druge govoreći: 'oni' su krivi. Ono što smo 'mi' napravili, samo je reakcija na 'njih'? Jesmo li si na taj način opravdavali da 'to' onda više nije 'naša' odgovornost, nego 'njihova'? Koji su to 'duhovi' što nas progone u 2016. godini? I na kraju, jesu li ratni zločini počinjeni s 'naše' strane još uvijek dio nove paradigme te možemo li očekivati da će u narednom razdoblju ona opet postati jedina poželjna?

'Mislim da mi trebamo okruženje gdje ćemo moći učiti iz svojih grešaka kako bi mogli imati drugačiju sadašnjost i drugačiju budućnost', kaže Katarina Kruhonja.

Snimatelj i montažer 'Razgovora #1' je Dražen Žerjav, urednica i producentica Morana Komljenović, a projekt je realiziran uz potporu Ministarstva kulture RH.

Razgovori #1 - Suočavanje s prošlošću