KREATIVNE STRATEGIJE

Kako početi najbolje što se može?

10.06.2014 u 12:11

Bionic
Reading

Multidisciplinarni projekt Kreativne strategije sastoji se od istraživanja, arhiviranja i poticanja kreativnih alata koji su ostvareni različitim oblicima samoorganiziranja. Uskoro se održava prezentacija projekta 'Početi najbolje što se može', koji obuhvaća teorijska istraživanja, umjetničku produkciju i procese kritičke refleksije

Kreativne strategije inicirala je Andreja Kulunčić 2010. godine.

Vizualna umjetnica u svojim radovima propituje različite aspekte društvenih odnosa i angažirane umjetničke prakse koje aktivno uključuju različite publike, procese rada temeljene na kolektivnosti i multidisciplinarne suradnje

U srijedu, 11. lipnja, u zagrebačkoj Galeriji Nova u Teslinoj 7 održat će se prezentacija projekta i dinamike procesa Kreativne strategije.

Projekt Početi najbolje što se može dio je dugoročnog multidisciplinarnog istraživačkog projekta Kreativne strategije koji obuhvaća teorijska istraživanja, umjetničku produkciju i procese kritičke refleksije.

Polazišna točka projekta jest potencijal samoorganiziranja pojedinaca i grupa za umrežavanje i jačanje zajedničkog političkog djelovanja. Uz istraživačko-aktivistički dio, koji se realizira u suradnji sa širokim brojem sudionika, dio projekta čini i umjetnička produkcija realizirana u nekoliko zasebnih modula.

Ciljevi organizatora su edukacija, informiranje, otvaranje dijaloga, umrežavanje i prezentacije, te arhiviranje dotadašnjih materijala.

Uz izložbu koja je u Galeriji Nova otvorena do 30. lipnja, integralni dio projekta čini niz radionica, predavanja, tribina i projekcija.

Svi programi su dio višegodišnjeg suradničkog projekta Početi najbolje što se može (kako govorimo o fašizmu?) u suradnji s programom Estetike otpora i Arhiva WHW-a.