PREDSTAVA 'VARIJACIJE O OSJETNOM'

Kako istaknuta koreografkinja kreira plesne svjetove

06.10.2014 u 15:13

Bionic
Reading

Jedna od najistaknutijih autorica nove generacije hrvatske suvremene plesne scene Marjana Krajač predstavit će sredinom listopada svoj najnoviji plesni rad naziva 'Varijacije o osjetnom'. Premijera predstave održat će se u subotu, 18. listopada, s početkom u 14 sati u Domu HDLU

'Nastavljajući istraživati prirodu plesa, njegovu istovremenu složenost i fragilnost, čiji je gradivni materijal tek toliko prisutan da bi u sljedećem trenutku bespovratno nestao, ovaj komad minimalistička je plesna izvedba između pokreta, zvuka i prostora.

Trosatni rad u izvedbi pet plesnih umjetnica koncipiran je kao suptilni poziv za ulazak u slojevito izvedbeno vrijeme, postupno razlažući bogatu teksturu različitih plesnih svjetova', piše u najavi plesne predstave.

Rad Varijacije o osjetnom nastajao je na nizu umjetničkih rezidencija u renomiranim izvedbenim institucijama Uferstudios u Berlinu (Njemačka), Santarcangelo dei Teatri (Italija) te Zagrebačkom plesnom centru.

Predstavu će izvesti plesne umjetnice Lana Hosni, Irena Mikec, Katarina Rilović, Irena Tomašić i Mia Zalukar, zapažene i perspektivne izvođačice mlađe generacije koje su svojim dosadašnjim izvedbama pod vodstvom koreografkinje Marjane Krajač već zaintrigirale pažnju publike i kritike.

Nakon premijere 18. listopada, predstava će se održati 19., 20., 21. i 22. listopada u 14 sati u Domu HDLU, Trg žrtava fašizma 16 u Zagrebu.