unikatne kućice

Jimmy Stanić izložbom i koncertom otvara Ljeto u Mariji Bistrici

21.06.2023 u 16:21

Bionic
Reading

Stjepan Jimmy Stanić izložit će unikatne kućice rađene od recikliranih materijala na desetodnevnoj izložbi pod nazivom 'Druga strana Jimmyja' s početkom 18:30 u subotu, 24. lipnja 2023. u Knjižnici Marije Bistrice

U karijeri dugoj preko 70 godina ovo je Jimmyjeva druga izložba unikatnih kućica, stoji u najavi.

Vrhunski kontrabasist i izvođač svjetskih jazz standarda kućice je počeo izrađivati prije 10 godina. Stjepan Jimmy Stanić stvara male i velike kućice koristeći se materijalima koji ga okružuju, od kutija u kojima su pakirane namirnice, grančice pronađene u prirodi do isteklih kartica.

'Svaki dan izradim barem jednu kućicu i na taj način se opuštam. Sve što je iskorišteno može dobiti novi smisao i to je ono što radim sa svojim kućicama. Imam ih po cijeloj kući, a možda ćete i vi jednu ponijeti svojim kućama', rekao je 93-godišnji Stjepan Jimmy Stanić koji je i dalje fizički i mentalno nevjerojatno vitalan.

Do sada ih je napravio nekoliko stotina, a krajem prošle godine mogli ste postati vlasnikom jedne na prvoj izložbi 'Druga strana Jimmyja'. Ponovno imate priliku na desetodnevnoj izložbi u Mariji Bistrici kupiti unikatnu kućicu u koju je vrhunski kontrabasist utkao dio svog života, reciklažom i davanjem sebe u njih.

Jimmyjeve kućice možete razgledati na izložbi 'Druga strana Jimmyja' koja počinje u subotu, 24. lipnja u Knjižnici Marija Bistrica. Izložba će ostati otvorena u radnom vremenu knjižnice, radnim danom od 8 do 15 sati barem deset dana, a u slučaju interesa i duže.

Kućice ćete moći kupiti na izložbi, a raspon cijena kućica je od 5 do 50 eura. (ovo s kupovinom možete izbaciti ako želite) Estradni šarmer s pokrićem, miljenik generacija publike reći će više o svojim radovima.

Jimmy Stanić & The Boys nastupom u Hukedovoj bašći otvorit će manifestaciju Ljeto u Mariji Bistrici s početkom u 20 sati. Na pozornici će im se pridružiti i posebna gošća.

Izložba 'Druga strana Jimmyja' i koncert 'Večer s Jimmy Stanićem' održava u organizaciji udruge STAV i Turističke zajednice Marije Bistrice.

Svojim djelovanjem pokreću brojne projekte i manifestacije kojima dovode zabavu i kulturu u svoj rodni kraj. Organizirali su izložbu keramike, nakita i slika tri autorice Irene Horina Đuretek, Ivane Škrlec i Sanje Troskok pod nazivom 'Tri žene – tri vizije', a na njoj je nastupio Mladen Kosovec kao glazbena pratnja i dr. Sanja Kovačić u interpretaciji svojih pjesama.