UMJETNIČKI PROJEKT

Jeste li za put oko svijeta papirnatim avionom?

19.09.2013 u 13:35

Bionic
Reading

Udruga Kulturama iz Zagreba kao jedan od partnera na Međunarodni dan mira 21. rujna 2013. organizira PaperPlaneProject, jedinstveni globalni umjetnički projekt koji se održava u sedam zemalja istovremeno

PaperPlaneProject kreativna je mirovna inicijativa nastala s ciljem povezivanja umjetnika, mislilaca i znanstvenika te razvoja suradnje diljem svijeta koja podsjeća na lakoću povezanosti ljudi i kreativne energije u doba globalizacije, bez obzira na različitosti i udaljenosti.

Ova multimedijalna umjetnička instalacija pratit će papirnati avion bačen u Portlandu u SAD-u, na njegovom virtualnom i simboličnom putovanju oko Zemlje i u svemir, putujući kroz SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Izrael i Južnu Afriku do Međunarodne svemirske postaje ISS.

Uz live video prijenos iz svih zemalja sudionica PaperPlaneProjecta te rijetku priliku video prijenosa pogleda na planet Zemlju s Međunarodne svemirske postaje (ISS), zagrebačku publiku očekuje i zanimljiv koncertni program te kreativne radionice za djecu i odrasle u Muzeju suvremene umjetnosti.

Međunarodni dan mira uz PaperPlaneProject povezao je završnicu kampanje Hrvatska volontira, Volonterski centar Zagreb, udrugu Kulturama i Muzej suvremene umjetnosti (MSU).

Kampanja 'Hrvatska Volontira!' u organizaciji Hrvatske mreže volonterskih centara (HMVC) održava se treći put s ciljem podsjećanja na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

Više informacija potražite na internetskim stanicama.