ČISTA INDUSTRIJA

James Patterson u tri godine napisat će 17 knjiga

09.09.2009 u 12:42

Bionic
Reading

Ono što je nezamislivo većini pisaca, autor desetina bestselera James Patterson ugovorio je sa svojim izdavačem. Obavezao se u tri godine isporučiti 17 knjiga

Financijski detalji ugovora koji je James Patterson potpisao s izdavačem Hachette Book Group nisu poznati. Otkriveno je da se autor do 2012. obavezao napisati deset trilera, jedno publicističko djelo te šest romana za mlade. U cijelom poslu pomoći će mu suautori s kojima je i dosad radio – Maxine Paetro i Andrew Gross. Patterson, naime, nikad nije krio da ima suradnike. No koliko sam doista piše, a koliko drugi odrađuju za njega, nije poznato jer je suradnicima ugovorom zabranjeno o tome govoriti.

Premda je Pattersonovo pisanje kritizirao tko god je stigao tijekom prijašnjih desetljeća, uključujući i oštrog konkurenta Stephena Kinga, neosporna je činjenica da knjige na kojima se pojavljuje ime tvorca Alexa Crossa, jednog od najpopularnijih likova kriminalističkih romana, drže rekorde prodaje u svijetu. U Hrvatskoj je prevedeno nekoliko njegovih trilera, među kojima 'Prve žrtve', 'Druga prilika', 'Suzannin dnevnik za Nicholasa'.

O cijeloj Pattersonovoj industriji čitajte na službenom webu autora.