DRUKČIJI BEČ

Izložbom 'Almost' otvoren 6. DunavArt Festival u Vukovaru

23.06.2021 u 23:51

Bionic
Reading

U zgradi Oranžerije Dvorca Eltz u Vukovaru otvorenjem izložbe 'Almost' umjetničkog fotografa Wojciecha Czaja započeo je 6. DunavArt Festival koji se održava u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom Zagreb

'Grad Beč i Vukovar povezani su Dunavom i stoga mi je posebno drago da ova izložba koja je početkom godine bila postavljena u Beču, sada drugo izdanje doživljava ovdje u Vukovaru', kazala je Stephanie Karner iz Austrijskog kulturnog foruma Zagreb. Po njezinim riječima, na fotografijama Wojciecha Czaja, inače stručnjaka za arhitekturu, predstavljen je Beč izvan opće poznatih arhitektonskih znamenitosti i uobičajenih turističkih ruta.

Po riječima ravnateljice Gradskog muzeja Vukovar Ružice Marić, Vukovar i Hrvatska Dunavom su povezani sa svim podunavskim zemljama. 'Rijeka Dunav nas sve skupa čini jedinstvenima i sve naše različitosti spaja u jednu, podunavsku cjelinu', poručila je Ružica Marić.

Izložbom 'Almost' otvoren DunavArt festival Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Nakon otvorenja izložbe, održan je koncert Styrian Klezmore Orchestra iz Austrije uz degustaciju birane hrane i podunavskih vina.

Namjera je organizatora, DunavArt Festivalom, koji se ove godine osim u Vukovaru održava i u Iloku, hrvatsko Podunavlje brendirati kao jedinstvenu turističku i kulturnu destinaciju, promicati vrijednosti kulturne baštine, ali i eno-gastronomska bogatstva toga kraja.