U Splitu

Izložba vizualnih umjetnika koji su inspiraciju pronašli u arhitekturi

08.08.2017 u 12:56

Bionic
Reading

U splitskoj Galeriji umjetnina do 27. kolovoza može se pogledati izložba 'Arhitektura u suvremenoj umjetnosti' koja predstavlja niz hrvatskih i inozemnih umjetnika koji na različite načine problematiziraju arhitekturu u okviru vizualnih umjetnosti

Na izložbi 'Arhitektura u suvremenoj umjetnosti', čiji su kustosi Jasminka Babić i Branko Franceschi, od domaćih umjetnika i umjetnica sudjeluju Duška Boban, Tomislav Buntak, Tomislav Čeranić, Igor Eškinja, Zlatko Kopljar, Anita Miloš, Vedran Perkov, Renata Poljak, Viktor Popović, Neli Ružić, Lana Stojićević, Dario Šolman, Marko Tadić i Zlatan Vehabović. Od stranih autora tu su Andrea Fraser (SAD), Cyprien Gaillard (Francuska/Njemačka), dvojac Armin Linke (Italija/Njemačka) i Srđan Jovanović Weiss (SAD), Julião Sarmento (Portugal), Jee Young Sim (SAD) i Patricia Teodorescu (Rumunjska).

  • +2
Postav izložbe 'Arhitektura u suvremenoj umjetnosti' Izvor: Cropix / Autor: Joško Ponos

Svi oni kroz različite medije, od grafike i slikarstva, preko fotografije i videa, do instalacije i performansa istražuju i pokazuju kako se sve kroz vizualni jezik može doživjeti, shvatiti i 'čitati' arhitekturu.