najbolje knjige na temu zavičaja

Izabrano deset finalista za ovogodišnju nagradu 'Fran Galović'

  • Autor: Tina Barbarić
  • Zadnja izmjena 08.09.2017 11:51
  • Objavljeno 08.09.2017 u 11:51
Kristian Novak

Kristian Novak

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell/OceanMore

Povjerenstvo za dodjelu Nagrade 'Fran Galović' 2017. za najbolju knjigu na temu zavičaja i/ili identiteta objavljenu između lipnja 2016. i lipnja 2017. godine odabralo je 10 finalista od 52 knjige pristigle na natječaj, a jedan od naslova je i 'Ciganin, ali najljepši' Kristiana Novaka, dobitnika tportalove književne nagrade

U narodnim knjižnicama u Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu i Virju od 15. rujna do 15. listopada čitatelji će moći glasovati za svojeg favorita pa će u odabiru pobjednika, kao i prošle godine sudjelovati i sami čitatelji, priopćeno je iz Organizacijskoga odbora 24. Galovićevih jeseni.

Svi glasači ulaze i u nagradnu igru – u svakoj od knjižnica slučajnim odabirom bit će odabrana tri dobitnika nagrada. Nagrade su paketi knjiga koje se natječu za Nagradu 'Fran Galović' 2017.

Na glasačkom listiću bit će ponuđeno 10 autora i djela: Mirko Ćurić: 'Smrt Pétera Esterházya', Mihaela Gašpar: 'O čajnicima i ženama', Ivica Ivanišević: 'Primavera', Damir Karakaš: 'Sjećanje šume', Dražen Katunarić: 'Smiješak Padra Pija', Kristian Novak: 'Ciganin, ali najljepši', Denis Peričić: 'Techno gost', Bekim Sejranović: 'Dnevnik jednog nomada', Tomislav Šovagović: 'Ispod skala' i Goran Tribuson: 'Vrijeme ljubavi'.

Autor koji dobije ukupno najviše glasova čitatelja dobiva jedan glas u konačnom glasovanju za dobitnika nagrade, u kojem sudjeluju i tri člana povjerenstva, koji svaki imaju po jedan glas. 

 U povjerenstvu su Mario Kolar, Željka Lovrenčić i Matija Ivačić.

Dobitnik Nagrade 'Fran Galović' 2017. bit će proglašen na zatvaranju 24. Galovićevih jeseni u Koprivnici 28. listopada.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!