IN A SENTIMENTAL MOOD

Ivana Bodrožić predstavlja novu zbirku poezije nadahnutu jazzom

01.12.2017 u 09:39

Bionic
Reading

Promocija nove zbirke pjesama Ivane Bodrožić 'In a Sentimental Mood' održat će se 3. prosinca u zagrebačkoj Gavelli, a poeziju autorice tom prilikom čitat će Alma Prica i Jelena Miholjević, uz glazbenu pratnju Marka Lucijana Hraščaneca

'Bolnu, dirljivu, a tako posebnu knjigu stihova napisala je (opet) Ivana Bodrožić. Bili zaljubljenik u jazz (mnogi od naslova pjesama izravna su posveta jazz klasicima, kao uostalom i njezin doista sjajno odabran naslov) ili ne, jednostavno je nemoguće da vas ovi stihovi ostave ravnodušnima. Ako se to i dogodi, to samo znači da ste potpuno oboljeli od bolesti koja tako fatalno proždire vrijeme u kojemu živimo. I ovi stihovi, a vjerujte mi, nema ni jednoga suvišnog, sasvim jasno pokazuju kako Ivana Bodrožić ne želi i nikada nije željela biti ni žeton ni adut ni u čijoj profiterskoj mapi stereotipa najšire društvene patologije', piše pjesnik Delimir Rešicki o novoj zbirci pjesama Ivane Bodrožić 'In a Sentimental Mood' (Sandorf).

Autorici je ovo treća zbirka pjesama. Prvu, 'Prvi korak u tamu', objavila je 2005. i za nju je nagrađena uglednom književnom nagradom Goran za mlade pjesnike, kao i nagradom Matice hrvatske Kvirin, za najboljeg pjesnika do 35 godina. Drugu zbirku 'Prijelaz za divlje životinje', objavila je 2012. (V.B.Z.). Pjesme su joj prevedene na više europskih jezika, a osim toga potpisuje i romane 'Hotel Zagorje' (Profil, 2010.) i 'Rupa' (Naklada Ljevak, 2016.) te zbirku kratkih priča '100% pamuk' (V.B.Z., 2014.).