POD OKRILJEM NOĆI

Ispred HNK-a osvanulo groblje!

08.09.2014 u 14:38

  • +4

Križevi ispred HNK

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Kupus.net

Bionic
Reading

U noći s nedjelje na ponedjeljak, zasad nepoznat netko postavio je nekoliko križeva pred zagrebačkim Hrvatskim narodnim kazalištem, koji su ubrzo maknuti

Internetski portal Kupus.net objavio je vijest o gredici križeva, svojevsrsnom groblju koje je netko u noći postavio na travnjaku ispred zagrebačkog HNK-a.

Autor ove instalacije nije poznat, a križevi su povađeni u vrlo kratkom roku u ponedjeljak tijekom jutra.

'Radi li se o groblju kućnih ljubimaca ili groblju dobrih i loših političkih odluka i poteza, mašta bi mogla zaista ponuditi puno odgovora i svaki bi mogao biti točan. Zanimljivo je da se ova intervencija događa nakon još jednog poništenog natječaja u žutoj kući, onog za ravnatelje Drame, Opere i Baleta', piše Kupus.net. Podsjetimo, nedavno je na mjesto intendanta HNK-a došla bivša ravnateljica ZKM-a Dubravka Vrgoč, a skandali oko izbora šefa nacionalne kuće traju godinama. Trenutačno je aktualno poništenje natječaja za ravnatelje u HNK-u te Vrgoč još neko vrijeme neće imati najbliskije suradnike.

Budući da se o akciji postavljanja križeva zasad ništa ne zna, pitanje je kojim su povodom postavljeni i kome je poruka usmjerena. Informacija se brzo proširila Facebookom, a osim sumnji u poruku upućenu novom vodstvu HNK-a, neki kalkuliraju i da bi moglo biti vezano uz traženje izmjena naziva Trga maršala Tita.