FESTIVAL 'WELCOME CROATIA'

Hrvatski kazališni pisci u Londonu

10.04.2013 u 11:16

Bionic
Reading

Od 15. do 17. travnja 2013., u studijima Royal Academy of Dramatic Art u sklopu festivala Welcome Croatia britanskoj publici će se predstaviti pet kazališnih komada prominentnih hrvatskih suvremenih dramskih pisaca

Hrvatsku kazališnu scenu, koju organizatori opisuju kao jednu od najvibrantnijih u Europi, predstavit će djela najreprezentativnijih hrvatskih kazališnih pisaca Ivora Martinića, Dine Pešuta, Vlatke Vorkapić, Davora Špišića i Tene Štivičić. Njihove predstave će režirati mlade hrvatske kazališne redateljice Morana Novosel i Vlatka Vorkapić te izraelski redatelj Eyal Israel i britanski redatelj Gary Wright

Festival Welcome Croatia tijekom svog trajanja ugostit će mnoge uvažene hrvatske glumce i redatelje koje će povezati s britanskim kazališnim umjetnicima te tako unaprijediti kulturnu suradnju dviju zemalja, a naročito kazališnu simbiozu između Hrvatske i Velike Britanije.

Pod nazivom 'Short shrift' tako će se prvi put u Londonu predstaviti najbolje iz suvremene hrvatske drame što će ujedno biti i prvi projekt Honey-tongued Theater Productiona koji nastoji graditi mostove između kazališne scene Londona i zemalja Jugoistočne Europe. Tim povodom će Honey-tongued Theater Productions uprizoriti i prvu izvedbu Marinkovićeve 'Glorije' na engleskome jeziku.

Projekt su podržali organizatori Welcome Croatia, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Londonu te British-Croatian Society.