ANTI PERKOVIĆU U SPOMEN

'Hršpilaši' pripremaju posebne izvedbe kultne predstave

  • Autor: V. I.
  • Zadnja izmjena 02.04.2017 09:59
  • Objavljeno 02.04.2017 u 09:12
Predstava Hoerspiel u kuli Lotrščak, siječanj 2015.

Predstava Hoerspiel u kuli Lotrščak, siječanj 2015.

Izvor: Promo fotografije / Autor: Nenad Roban

U Kući Arko na zagrebačkom Gornjem gradu (Basaričekova 24) u nedjelju i ponedjeljak 9. i 10. travnja bit će održane posebne izvedbe predstave Pavlice Bajsić Brazzoduro 'Hoerspiel: Anti Perkoviću u spomen'

'Sve što ostaje za Antom, u prostorima preklapanja medija i žanrova, svjedočanstvo je očaravajuće igre u neumornoj potrazi za novim izrazima. Rock-sastavi, rani i kasniji, albumi s bendom Djeca, kantautorski solo albumi, autoironični i konceptualni, kompaktni diskovi i vinilna ploča, spotovi, performansi, radiofonijski teatar, kazališne izvedbe, istaknuto mjesto u skupini Montažstroj iz uvjerenja da umjetnost treba provocirati ili u predstavi Hoerspiel, iz vjere da nas umjetnost može izliječiti', napisala je u tekstu 'U potrazi za drugom frekvencijom' Perkovićeva dugogodišnja radijska urednica Ljubica Letinić.

Gostujući krajem 2015. godine u emisiji 'Abeceda nezavisne kulture' na Radio Studentu, prerano preminuli Ante Perković rekao je o predstavi 'Hoerspiel', u kojoj je i sam imao ulogu:

'Mislim da nas predstava 'Hoerspiel' prije svega uči tome da ponovo otkrivamo slušanje. Ne samo radijskih sadržaja, nego i drugih ljudi i riječi i značenja i zvukova koji su oko nas, ali smo ih prestali primjećivati. Zbog ovog vremena, u kojem je slika toliko dominantna, najčešće uši gotovo i ne koristimo. Zato kroz 'Hoerspiel' pokušavamo ljudima otvoriti taj prostor maštanja, prostor interpretacije, prostor zamišljanja stvari koje čuju', rekao je tada Perković.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Jadranko Marjanović Mare

Predstavu će izvoditi Jelena Miholjević, Sven Medvešek, Ivana Rushaidat, Dino Brazzoduro, Ljubica Letinić, Matija Antolić, Ivan Zelić/Ivor Plužarić, Jasmina Bojić/Nina Bajsić i Pavlica Bajsić Brazzoduro uz snimku glasa Ante Perkovića.

Predstava će biti izvedena u nedjelju u terminima od 17 i 19 sati, dok je u ponedjeljak predviđena samo jedna izvedba u 17.30 sati. Cijena ulaznice je 60 kuna, uz obaveznu rezervaciju, a sav prihod ide u humanitarne svrhe.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!